EINO HUOTARILLE ASETETTIIN UHKASAKKO (17.11.2008)

Patentti- ja rekisterihallitus on 3.11.2008 asettanut 3.300 euron uhkasakon Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab:n hallituksen puheenjohtaja Eino Huotarille (PRH 598/621/2008). Huotari on myös yhtiön pääosakkaan, Vapaa-ajattelijain liitto ry:n, pääsihteeri ja kuuluu liiton hajottajiin. 

Eino Huotari

Yhtiön tuhoamistoimista sen lähimenneisyydessä on kirjoitettu tällä sivustolla aiemmin esim. tässä http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti109.html. Tämän kirjoituksen lopussa on linkkejä yhtiötä koskeviin uutisiin. 

Uhkasakon asettamisen syy on, että yritys, viranomaisen 24.9.2008 lähettämästä kirjallisesta kehotuksesta piittaamatta, jätti ilmoittamatta rekisteröitäväksi yhtiön tilinpäätöksen 31.12.2007 päättyneeltä tilikaudelta. Ilmoitus on nyt toimitettava viranomaiselle kuukauden kuluessa siitä kun tieto uhkasakon asettamispäätöksestä on saatu. 

Vaatimusta tehostaakseen viranomainen asettaa uhkasakon yhtiön vastuulliselle toimihenkilölle, ei yhtiölle. Yhtiön tuorein toimitusjohtaja oli 14.1.2007 toimeen valittu Samuli Pahalahti. Hän oli kokematon henkilö vapaa-ajattelijaliikkeessä. Vanhemmat autoritaariset vaikuttajahenkilöt heittivät hänet lihamyllyyn samalla tavalla kuin Pahalahtea edeltäneenkin toimitusjohtajan. Pahalahti on eronnut toimitusjohtajan tehtävästä. Tämän takia uhkasakko asetettiin hallituksen puheenjohtajalle. 

Yhtiön hallitus ei ole kertonut nimittäneensä uutta toimitusjohtajaa. Näin yhtiön hallinto on taas yhtiöjärjestyksen vastaisessa tilassa, mistä voi aiheutua vahinkoa yhtiön liiketoiminnalle ja sen osakkaille. 

Yhtiön hallitus 

Yhtiön toisen varsinaisen yhtiökokouksen 12.5.2007 valitsema hallitus on tällainen: varsinaiset jäsenet Eino Huotari (Karkkila), Samuli Pahalahti (Salo), Riitta Parviainen (Turku), Erja Sallinen (Vasarainen) ja Esa Ylikoski (Vantaa) sekä varajäsenet Jarmo Mukkala (Järvenpää), Tauno Lehtonen (Paimio) ja Juha Kukkonen (Helsinki). Kaikki henkilöt, ehkä Mukkalaa lukuun ottamatta, ovat Vapaa-ajattelijain liiton hajottajia tai näiden käskyläisiä. 

Parviainen ja Huotari valittiin alun perin (10.12.2006) hallitukseen Lehtosen esityksestä. Pahalahti, Sallinen, Mukkala, Lehtonen ja Kukkonen valittiin alun perin Huotarin esityksestä. Ylikoski valittiin alun perin Kukkosen esityksestä. Näin pikku piiri pyöri. 

Paula Vasama: vastuuvapaus myönnetään 

Vaikka yhtiön hallituksen huolimaton ja moitittava toiminta on jatkunut pitkään, viimeksi vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle 24.8.2007 äänestyksen jälkeen liiton edustajan äänin. Liittoa edusti Paula Vasama. 

Ennen kuin yhtiö mahdollisesti toimittaa vuoden 2007 tilinpäätöksen viranomaiselle, tilinpäätös pitää tietysti laatia. Tänä vuonna ei ole myöskään pidetty yhtään yhtiökokousta, jossa tilinpäätös olisi voitu hyväksyä. 

Vapaa-ajattelijat paasaavat kovastikin järkevän toiminnan puolesta. Ensin pitäisi kuitenkin siivota kotipesä. Kustannusyhtiön asioista on aiemmin kirjoitettu näissä linkeissä:

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti05.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti11.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti25.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti54.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti72.pdf, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti109.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti110.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti115.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti116.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti119.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti141.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti143.html, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti164.pdf, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti169.pdf, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti171.pdf, http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti230.html

Kimmo Sundström 


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?