Pääkaupunkiseudun
vapaa-ajattelijat ry

 

ATEISTIT JAKOIVAT EU-ELINTARVIKKEITA VÄHÄVARAISILLE (27.5.2005)

Pääkaupunkiseudun ateistit (PAT)(Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat ry) osallistuu vuoden 2005 EU-elintarvikejakeluun vähävaraisimmille henkilöille Suomessa. Ensimmäinen jakeluvaihe toteutettiin 28.4.2005-26.5.2005. Jakelutapahtumat järjestettiin torstaisin 28.4., 12.5. ja 26.5., jonka jälkeen jakelu keskeytettiin jaettavien elintarvikkeiden loputtua.

Asiaa koskevia uutisia julkaisivat useat tiedotusvälineet mm. Metro-lehti, Alueuutiset ja Helsingin Uutiset. Myös yhdistyksen oma kotisivu (www.ateistit.fi) tiedotti asiasta.

Jakelu järjestettiin taas Elämäntapaliitto ry:n ylläpitämässä Elokolossa, Toinen linja 31, Helsinki. Elokolo on suhtautunut jakeluun myönteisesti. Vapaa-ajattelijain liiton toimisto (Neljäs linja 1, Helsinki) suhtautui jakeluun myönteisesti marraskuuhun 2003 saakka mihin saakka jakelu järjestettiin siellä. Sen jälkeen suhtautuminen muuttui kielteiseksi.

Yhdistyksen jaettavana oli nyt vähän yli tuhat kiloa elintarvikkeita. Tässä jakeluvaiheessa jaettavana oli vehnäjauho, sämpyläjauho, puurohiutale, makaroni, näkkileipä, hapankorppu ja maitojauhe.

Avunsaajia oli jakelutapahtumittain 62, 83 ja 48, yhteensä 193 henkilöä. Avunsaajien ruokakuntien jäsenten yhteenlaskettu lukumäärä oli jakelutapahtumittain 140, 161 ja 103, yhteensä 404 henkilöä. Luvuissa on jonkin verran päällekäisyyttä, koska sama avunsaaja on voinut hakea elintarvikkeita useamman kuin yhden kerran.

Pääkaupunkiseudulla ei ole muita ateisti- tai vapaa-ajattelijayhdistyksiä, jotka osallistuisivat EU-elintarvikejakeluun. Lähin tällainen jakelu tapahtuu Järvenpäässä Järvenpään Vapaa-ajattelijain toimesta.

Kimmo Sundström
vpj, EU-elintarvikejakeluvastaava


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?