ELÄMÄNKATSOMUSTIETO SUOSIOSSA ROVALA-OPISTON AIKUISTEN PERUSOPETUKSESSA (19.11.2020)


Kuten kerroin uutisessani (23.5.2020) [HTML], Rovaniemellä toimiva Rovala-Opisto, jonka järjestäjä toimii kristillis-yhteiskunnalliselta arvopohjalta, sai valtioneuvostolta luvan järjestää oppivelvollisuusiän ylittäneiden perusopetusta (= aikuisten perusopetusta) 100 opiskelijapaikalla 1.8.2020 alkaen. Ehtona oli lisätä tuntijakoon uskonto elämänkatsomustiedon rinnalle. 

Paraillaan on haku tammikuussa 2021 alkavaan päättövaiheeseen. Kurssien luettelossa on elämänkatsomustieto mutta ei uskontoa. Opistolla saattaa olla kokemusta elokuussa alkaneen päättövaiheen opetuksesta (kai sitä oli vähintäänkin Rovaniemen aikuislukiosta siirtyneiden opiskelijoiden tähden), että minkään uskonnon kurssin järjestämiseksi vaadittava vähintään kolmen opiskelijan määrä ei täyttyisi. Syynä saattaa toki myös olla, että ei ole löydetty islamin opettajaa tai että päättövaiheen opiskelijoita on yleensäkin vielä vasta vähän. 

Ilmeisesti Rovala-Opisto on pohjoisin aikuisten perusopetusta antava oppilaitos. Koulutus järjestetään kokopäiväisesti ja päiväsaikaan. 

Opetushallituksella on tilastopalvelu Vipunen, josta löytää tietoja katsomusainevalinnoista; ehkä aikanaan Rovala-Opistossakin. 

***

Rovaniemellä (kauppalassa, maalaiskunnassa, kaupungissa) koulunsa käyneenä,

Jouni Luukkainen


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?