JUMALANPILKAN POISTAMISEKSI RIKOSLAISTA KANSALAISALOITE (25.9.2019)


Oikeusministeriön ylläpitämässä Kansalaisaloite.fi-verkkopalvelussa on sivulla Jumalanpilkka pois rikoslaista käynnissä 15.11.2019 asti kannatusilmoitusten keruu 15.5.2019 päivätylle kansalaisaloitteelle jumalanpilkan poistamiseksi rikoslaista. Aloitteen täsmällinen sisältö on vaatimus, että kumotaan rikoslain 17 luvun 10 §:n säätämän uskonrauhan rikkomisen 1. tekotapa eli ns. jumalanpilkkalaki. Aloitteeseen linkkautuu helposti muistettava verkko-osoite jumalanpilkka.fi. 

Aloitteen tavoite on yhdistyksemmekin kannalta erittäin kannatettava, ja se on hyvin perusteltu. Tein itse kannatusilmoituksen. Tosin kannatusilmoitusten keruu ei näytä onnistuvan. 

Olisikohan toisaalta myöskin jo liian myöhäistä kenenkään yrittää vaikuttaa asiassa naurulla ja pilkalla seuraavassa uutisessani kuvaamallani tavalla: Kannatettava kansalaisaloite
jumalanpilkkapykälän poistosta (9.4.2015)
[HTML]. Siis laatimalla laadukas taideteos ”Jumalanpilkkaajat”, jonka sisältönä olisivat niiden 74 kansanedustajan nimet, jotka vuonna 1998 äänestivät Jumalan nimen palauttamiseksi rikoslakiin.

Jouni Luukkainen


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?