USKONTOJEN UHRIEN TUKI UUT:LLE VALITAAN UUSI PUHEENJOHTAJA (7.6.2018)


Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n, jonka toimintaan myös vapaa-ajattelun uhrit osallistuvat, tuorein puheenjohtaja Terho Miettinen valittiin ensi kertaa puheenjohtajaksi 19.3.2016 (ks. Terho Miettinen Uskontojen uhrien tuen puheenjohtajaksi (22.3.2016)). Nyt hän on eronnut tehtävästä 17.5.2018. 

Yhdistyksen hallituksen mukaan Miettisen käytöksestä ovat valittaneet jäsenet ja vertaistukitoimintaan osallistuneet henkilöt. Hallitus käsitteli asiaa 17.5.2018. Hallituksen jäsenet olivat sitä mieltä, ettei Miettinen voi jatkaa puheejohtajana. 

Miettinen kertoi eroavansa henkilökohtaisista syistä. Hänen edustajansa ilmoittaa, ettei Miettisen näkemyksen mukaan epäluottamukseen johtaneiden syiden selvittäminen ollut asianmukaista eikä riittävää. Siksi epäluottamus muodostui molemminpuoliseksi. Kitkattoman työskentelyn ja toimintarauhan takia Miettinen katsoo olevan itsensä ja yhdistyksen edun mukaista erota tehtävästään. 

Ylimääräinen yhdistyksen kokous valitsee uuden puheenjohtajan 

Tapahtuneen johdosta on kutsuttu koolle yhdistyksen ylimääräinen kokous, jossa esityslistaehdotuksen mukaan valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet. Kokous pidetään 16.6.2018 kello 12. Muita päätösasioita kokouksessa ei käsitellä. 

Lukija kiinnittänee huomiota siihen, kuinka herrasmiesmäisesti tämä asia aiotaan hoitaa verrattuna vapaa-ajattelijoiden toimintakulttuuriin.

Kimmo Sundström


Kirjoittaja on Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n pitkäaikainen jäsen ja vapaa-ajattelun uhri.


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?