LÄNSI-UUDENMAAN ATEISTIT TÄYTTI 40 VUOTTA (19.12.2016)


Lohjan seudun vapaa-ajattelijat r.y. (125867) perustettiin Lohjalla tiistaina 14.12.1976 Rakennustyöläisten Uudenmaan Aluejärjestö ry:n kokoushuoneessa. Talo, jossa kokoushuone oli, sijaitsi osoitteessa Vartiokatu 2. Talo on jo purettu. 

Perustajajäsenet ovat Erkki Juhani Hartikainen, Niilo Anselm Kyllönen, Veikko Juhani Nykänen, Pekka Tapio Rytkönen ja Peter Alfred Zukale. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Hartikainen. 

Tämän kirjoittaja hyväksyttiin yhdistyksen jäseneksi 21.4.1977. Olen nyt yhdistyksessä pisimpään jäsenenä ollut henkilö. 

Yhdistys merkittiin yhdistysrekisteriin 4.8.1978. 

Yhdistyksen jäsenyys Vapaa-ajattelijain liitto ry:ssä vahvistettiin 6.11.2005. Yhdistyksen uudet säännöt hyväksyttiin 3.12.2005 ja merkittiin rekisteriin 4.9.2006. Yhdistys muutti nimensä Länsi-Uudenmaan ateistit ry:ksi. Muutos johtui Vapaa-ajattelijain liiton muuttumisesta ”kukkoslovakiaksi” ja liiton toiminnan romahtamisesta. Oli aika alkaa käyttää nimeä, joka kertoi selvemmin yhdistyksen laadun sekä erottautua vapaa-ajattelijoiden muuttuneesta toiminnasta ja toimintatavoista, joista osa oli lainvastaisia. 

Yhdistys on yksi liiton ateistiyhdistyksistä ja ainoa, jonka nimessä on sana ateistit. Yhdistykseen voivat silti liittyä myös vapaa-ajattelijat ja muut uskonnottomat. Vuonna 2016 yhdistys on tähän mennessä saanut kuusi uutta jäsenhakemusta, joista kolme on johtanut jäsenyyteen.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?