ANTTI LINDTMAN RYÖMII KIRKKOON (6.11.2016)


Kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman ryömii kirkkoon. 

Kari Mäkisen ja Irja Askolan valinta piispoiksi ja heidän käyttämänsä puheenvuorot innoittivat Lindtmania. Lindtman on sitä mieltä, ettei kirkosta eroaminen ”vie asioita eteenpäin”. Hän vertaa sitä äänestämättä jättämiseen. 

Nuorukaisena Lindtmanilta jäi rippikoulu käymättä, kun jalkapallo kiinnosti enemmän. Nyt Lindtman suorittaa rippikoulun laiskanläksynä ja miettii jo toimintaansa seurakunnan jäsenenä. Ihan jumalisia hän ei vielä puhu. 

Sosialidemokraattisista kärkipoliitikoista kirkkoon ovat takaisin ryömineet ainakin entiset pääministerit Kalevi Sorsa ja Paavo Lipponen sekä presidentti Tarja Halonen. Presidentti Mauno Koivisto on linjakas sosialidemokraatti eikä mikään ryömijä. Hän on aina kuulunut kirkkoon. Muitakin vaikutusvaltaisia kirkkofaneja on kuten Eero Heinäluoma ja Antti Rinne. 

Yleensä suunta kohti kirkkoa on otettu sen jälkeen, kun ensin on käytetty sosialidemokraattien äänet ja saavutettu kaikki poliittisesti mahdollinen tai tultu vanhoiksi ja sairaiksi. Lindtman ottaa vahvaa etukenoa kurkottamalla ryömijöiden joukkoon näin nuorena. 

En ole koskaan tavannut Antti Lindtmania, en edes äänestyskopissa, enkä haluakaan tavata. Onneksi sosialidemokraateissa on vielä ainakin ateisti Erkki Tuomioja, joka ei vanhene millään. Jos hänkin ryömisi kirkkoon, sitten tirautan pari kyyneltä.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?