IMAGOFASISMI VAPAA-AJATTELIJAIN LIITOSSA: EI DEMOKRATIAA LIITTOKOKOUKSEEN 2017 (25.10.2016)


Vapaa-ajattelijain liiton hallitseva juntta miettii kuinka demokratia voidaan estää kesäkuun 2017 liittokokouksessa ja jatkaa imagofasismin viitoittamaa tuhon tietä. 

Liittovaltuuston (LV) puheenjohtaja Olavi Korhonen visioi tulevia vuosia 2017-2019 luottamuksellisessa viestissään. Hän on tanakasti tulevaisuudessa ja kirjoittaa, että vuonna 2077 kirkosta erosi 33.000 henkeä. 

Hänellä on esittää vain kysymyksiä, ei vastauksia. Vastauksia hän pyytää itselleen 1.11.2016 mennessä. Erikseen Korhonen kysyy miten Oulun liittokokouksen henkilövalinnat kesäkuussa 2017 tulisi tehdä (listavaalit 2011 ja 2014), ”etteivät valinnat vie ½-päivää”. -.Mutta vaalitavastahan päättää liittokokous itse eli siellä olevat edustajat. 

Korhonen kertoo, että 19.11.2016 pidettävä LV:n kokous on viimeinen liittokokouskauden kokous. Tämä on ilmoitus siitä, että liiton sääntöjä ei tulevankaan liittokokouksen alla noudateta. Sääntöjen mukaan liittovaltuusto kokoontuu kahdesti vuodessa, keväällä maalis-toukokuussa (9 §). Liittovaltuusto jatkaa sääntömääräisen valvontatehtävänsä laiminlyömistä. Tästä Korhosta on moitittu vuosikaudet. Hän toimii liittohallituksen puolesta, ei jäsenyhdistysten puolesta, kuten säännöt edellyttävät. Korhonen on tehnyt LV:sta rengin, kun sen tulee olla isäntä talossa. Korhonen ei luota liittokokousedustajilta saamaansa kannatukseen vaan liittohallituksen kannatukseen. Onhan se ikävää, jos ei pääsekään junttalistalle. 

Jos demokratia toimisi liitossa, Korhonen olisi pitänyt vaihtaa jo viimeistään vuoden 2014 liittokokouksessa. Nyt esillä on vain kuva liiton näköalattomuudesta. 

Jori Mäntysalo: ei demokratialle 

Jori Mäntysalo on liiton näkyvimpiä imagofasisteja. Hän tahtoo jatkaa hiljaista hömelöintiä. ”Aika pitkälti jatkaisin itse samalla tasaisella kaavalla”, hän kirjoittaa. Vaalitavoista hän kannattaa listavaalia. Tällöin jäsenyhdistysten valitsemat liittokokousedustajat eivät pääse valitsemaan ehdokkaina olevien henkilöiden välillä eikä näiden kannatusta päästä mittaamaan. 

Opposition vuoden 2014 puheenjohtajaehdokas Kim Sjöström kertoi, ettei hän kerännyt omaa kannattajalistaansa eikä hyväksy tällaista vaalitapaa liitossa. Sjöström ei ole vielä ilmoittanut, asettuuko hän puheenjohtajaehdokkaaksi vuoden 2017 vaalissa. 

En ole kuullut muistakaan puheenjohtajaehdokkaista. Asiassa on käymässä juuri kuten arvioitiin. Liitto surkastuu ja näivettyy imagofasistien pikkuruiseksi kuppikunnaksi.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?