ATEISTIEN HAUTAJAISKUKKAKORTIT (23.10.2016)


Kukkakorttimarkkinoilla on kristillisten korttien lisäksi uskonnottomia vaihtoehtoja, joissa on kuvattu esimerkiksi jokin kukkanen. Sen sijaan ateistien ja vapaa-ajattelijain liekkimaljatunnuksella varustettuja kortteja en ole enää vuosiin nähnyt kukkakaupoissa. Ollessani Vapaa-ajattelijain liiton toimiston- ja taloudenhoitajana teetin niitä. Kun liiton toiminta sitten romahti, myös esinekulttuurin ylläpito ja kehittäminen lakkasivat ja kortit hävisivät markkinoilta. 

Nyt kortteja taas on saatavissa. Pieni kortti (105x60 mm) on tarkoitettu surunvalitteluun, kun kukat toimitetaan vainajan kotiin. Kortti on valkoista kartonkia. Sen vasemmassa reunassa on liekkimalja ja keskellä teksti ”Surunvalittelut:”. Painoväri on tummansininen. 

Isompi kortti (140x90 mm) on tekstitön. Senkin vasemmassa reunassa on liekkimalja. Se on tarkoitettu käytettäväksi silloin, kun kukat viedään krematorioon tai haudalle, hautausmaalle. 

Nämä kukkakortit ovat hyödyllinen ja tyylikäs vaihtoehto. Niiden olemassaolo ja käyttö tukee ateistista esinekulttuuria. 

Tilaukset sähköpostitse kimmo.sundstrom1[at]gmail.com. Pieni kortti 1 euro/kpl, iso kortti 1,50 euroa/kpl, myydään kolmen kappaleen muovipusseissa. Hinta sisältää postikulut.

Voit ostaa kortteja myös hyvin varustetuista kukkakaupoista.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?