HUMANISTI-LEHTI MENETTI KULTTUURILEHTITUKENSA (21.3.2016)


Suomen Humanistiliitto ry:n (SHL) alamäki jatkuu. Nyt sen julkaisema Humanisti-lehti menetti opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman kulttuurilehtituen kokonaan. Vuonna 2012 lehti vielä sai tätä tukea 2.500 euroa ja vuosina 2013-2015 2.000 euroa kunakin vuonna. 28.10.2015 saapuneella hakemuksella SHL haki tälle vuodelle tukea 3.000 euroa. 

17.3.2016 annetun hylkäyspäätöksen allekirjoittivat ylijohtaja Riitta Kaivosoja ja kulttuuriasiainneuvos Laura Mäkelä. 

Päätös kannustaa SHL:a omavastuisuuteen, resepti, jota liitto on tarjoillut muille nauttiessaan itse toimintaansa nähden muhkeita valtionapuja. Tämän kirjoittaja on aikaisemmin ehdottanut, että osoituksena omavastuisuudesta vuosijäsenmaksu nostettaisiin 150 euroon, jotta lehden ilmestyminen voitaisiin turvata. Olen Länsi-Uudenmaan humanistiyhdistys ry:n jäsen, joskin entinen humanisti. 

Humanisti-lehti on ontunut pahasti jo useampia vuosia. Vuonna 2015 saatiin julkaistua vain kaksi lehdykäistä, toiset kaksi jäi tämän vuoden puolelle, ks. Humanisti-lehden päätoimittajaksi Arja Strid (14.1.2016). Sisältökin on kovin vaatimatonta. Suurta vahinkoa ei tule, vaikka lehti kuolisi kokonaan. 

SHL:n ja Humanisti-lehden alamäki ei ole ollut yllätys ateisteille. Ovathan liiton hallituksessa vaikuttaneet monin tavoin uskonnottomien toimintaa romuttaneet Eino Huotari (varapuheenjohtaja) ja Robert Brotherus. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?