EI YLLÄTYKSIÄ AIKUISLUKION OPS:SSÄ (23.12.2015)


Opetushallitus päätti 17.12.2015 aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteista. Perusteiden mukaan laaditut opetussuunnitelmat ja uusi tuntijako otetaan käyttöön 1.8.2016 aloittavilla opiskelijoilla. 

Uutisessani Lukion OPS vahvistettu [HTML] kerroin, että Opetushallitus päätti 27.10.2015 nuorten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteista. 

Aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteet 2015 on sovellus nuorten lukiokoulutuksen perusteista, ja oppiaineiden opetussuunnitelmaosuudet ovat pääosin samoja kuin nuorten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteissa. Perusteiden valmistelussa on otettu huomioon myös aikuisten perusopetuksessa vuonna 2016 tapahtuva uuden tuntijaon ja uusien opetussuunnitelmien käyttöönotto. 

Voin vahvistaa äskeisen lainauksen Opetushallituksen tiedotteesta. Erityisesti filosofian ja elämänkatsomustiedon osuudet olivat aivan samat näissä kaksissa opetussuunnitelman perusteissa paitsi, että aikuisten lukiokoulutuksessa kummassakin vain ensimmäinen kurssi on pakollinen, eivät kaksi ensimmäistä kuten nuorten lukiokoulutuksessa. 

Näin ollen aikuislukiossa filosofian kakkoskurssi, etiikka, on vain valtakunnallinen syventävä kurssi, ei kaikille yhteinen pakollinen kurssi toisin kuin nuorisolukiossa. 

Jouni Luukkainen


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?