MAARIT FREDLUND VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON TALOUDEN JA JÄSENASIAIN HOITAJAKSI (1.4.2015)

Päivitetty 24.4.2015

Vapaa-ajattelijain liiton ainoa palkattu työntekijä, projektikoordinaattori Jouni Vilkka lopetti työnsä liitossa 31.3.2015. Liittohallitus esitti hänelle kiitokset työstä, joten Vilkka ei saanut potkuja. Eron syytä ei kerrottu. 

Liitto ei palkannut uutta projektikoordinaattoria. Sen sijaan 1.4.2015 lukien palkattiin osa-aikaiseksi liiton talouden ja jäsenasiain hoitajaksi Maarit Fredlund. Hän hoitaa myös Vapaa Ajattelija -lehden osoiterekisteriä ja lehden tilauksia. 

Tehtävää ei asetettu vapaasti haettavaksi mikä on Vapaa-ajattelijain liiton toimintatapa. 

Fredlund (s. 1957) on Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n (HVA) jäsen ja on toiminut liiton liittohallituksessa varsinainen jäsen Kimmo Laineen (HVA) varajäsenenä. Fredlund on HVA:n varapuheenjohtaja, Kimmo Laine on HVA:n entinen puheenjohtaja. Fredlund on myös toiminut HVA:n asiamiehenä Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab:n yhtiökokouksissa. Edelleen hänet valittiin Jouni Vilkan ohella yhtiön selvitysmieheksi. Selvitystila alkaa 2.4.2015. Fredlund on myötäillyt ”kukkoslovakkeja” ja häntä voidaan jo pitää Vilkan jälkeen seuraavana ”kukkoslovakkien” ja imagofasistien polttouhrina. 

Fredlund asuu Vantaalla ja on Vasemmistoliiton jäsen. Kuntavaalien alla 2012 hän kertoi luovuudesta näin: ”Laitan itse likoon paljon luovuutta ja kekseliäisyyttä, kun luovin päivästä toiseen pienillä tuloilla. Viimeksi kun tein toimeentulotukihakemuksen, sen tekemiseen meni yli kaksi tuntia.” 

Vapaa-ajattelijain liitolla on jo pitkään mennyt heikosti. Tänään on aprillipäivä, mutta tämä ei ole aprilliuutinen. 

Kimmo Sundström


JK. Fredlundin työskentelystä liitossa saatiin 24.4.2015 lisätietoja, kun hän ilmoitti toimenkuvakseen talousasiat, jäsenrekisterin, Vapaa Ajattelijan tilaukset ja laskutuksen. Työaika on 12 tuntia viikossa.  Fredlund ”pyrkii olemaan toimistolla” keskiviikkoisin kello 12-18 ja muuten satunnaisesti. Liiton entinen toimisto sijaitsee osoitteessa Neljäs linja 1, 00530 Helsinki.


Lue myös

Vapaa-ajattelijain liiton projektikoordinaattori lopettaa hommat (5.3
.2015)

Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?