VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON PROJEKTIKOORDINAATTORI LOPETTAA HOMMAT (5.3.2015)


Vapaa-ajattelijain liitto ry:n ainoa palkattu työntekijä, projektikoordinaattori Jouni Vilkka lopettaa hommat liitossa. Hän ilmoitti asiasta itse sähköpostitse 26.2.2014. 

Vilkka poistuu liiton sähköpostilistoilta. Joitakin ”välttämättömiä” tehtäviä, kuten Vapaa Ajattelija -lehden postitusrekisteriasiat, hän hoitaa 31.3.2015 asti. Uudet jäsenyhdistysten jäsenet, osoitteenmuutokset yms. tulee lähettää nyt osoitteeseen val(ät)vapaa-ajattelijat.fi, eikä enää suoraan Vilkalle. 

Vilkka ei kerro työnsä lopettamisen syytä eikä liitto ole tiedottanut asiasta mitään. 

Projektikoordinaattori aloitti työnsä elokuussa 2012 

Tampereella asuva Vilkka palkattiin liittoon projektikoordinaattoriksi elokuussa 2012. Hän on työskennellyt liiton entisessä toimistossa Helsingissä (Neljäs linja 1) yleensä keskiviikkoisin, jolloin on voinut hoitaa toimistokäyntiä vaativia jäsen- ja muita asioita. Muun ajan hänen sanotaan tehneen etätyötä. 

Aloitusvuonna toimiston palkkakuluja kertyi 8.485,71 euroa. Liitto on saanut työllistämistukea työllistettyjen palkkaamiseksi, aloitusvuonna 4.606,40 euroa. Työllistämistukea saatiin saman työntekijän palkkaamiseksi pitkään. Vielä tammi-lokakuussa 2014 tukia saatiin 5.029,64 euroa, kun talousarvio koko vuoden osalta oli 4.933,92 euroa. Vuoden 2015 talousarviossa työllistämistukia arvioidaan saatavan nolla euroa. 

Liiton entinen toimisto suljettu 

Liiton toimitila oli keskiviikkona 4.3.2015 suljettu. Ikkunat olivat pölyiset kuten aina. Tuulikaapissa oli vähintään viisi kirjekuorta, enemmän kuin päivän posti. 

Asiakkaiden tulee varautua siihen, että postin tulo liiton ja sen hallituksen tietoon voi kestää nyt entistä kauemmin. Hallituksen jäsenistä pääsihteeri Esa Ylikoski ja Kimmo Laine asuvat Vantaalla ja voisivat noutaa liitolle saapuvan postin päivittäinkin. 

Liiton entinen toimisto on myös Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab:n pääkonttori, jonne yhtiölle tuleva posti saapuu. Yhtiö on järjestänyt postinsa noutamisen huonosti. Toisinaan posti ei tavoita yhtiön toimitusjohtajaa tai hallitusta kyllin nopeasti. Yhtiön toimitusjohtajana on Juha Kukkonen, jolle liitto ei ole antanut toimiston avaimia, viisasta kyllä. 

Jouni Vilkka on valittu kustannusyhtiön selvitysmieheksi Maarit Fredlundin kanssa. Yhtiön hallituksen jäsen Vilkka ei ole ollut. Selvitystila alkaa 2.4.2015. Vilkka on toiminut yhtiökokouksissa Vapaa-ajattelijain liiton asiamiehenä halliten kokousten äänienemmistöä. Hän on toiminut myös yhtiökokousten puheenjohtajana. Hänen asemansa on hankala, koska hänen tulee noudattaa pääomistajan määräyksiä ja Kukkosen käskyjä. 

Liiton asiamiehet yhtiön yhtiökokouksissa ovat vaihtuneet. Henrik Sawelan jälkeen asiamiehenä oli Lasse Pylkki, joka toimi viimeksi liiton asiamiehenä 18.10.2012 pidetyssä kokouksessa. Vilkka pantiin hoitamaan asiamiehen tehtävää 14.8.2013 pidetystä yhtiökokouksesta alkaen. Yhtiössä on paljon kokouksia. 

Yhtiö on vastaajana oikeusjutussa, joka on kesken Helsingin käräjäoikeudessa. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?