HUMANISTI-LEHDEN NUMERO 3/2013 ON A4-PAPERIARKKI (5.7.2013)


Muutamia päiviä sitten tuli postia Suomen Humanistiliitolta. Yksi paperiarkki on nimetty Humanisti-lehden numeroksi 3/2013. Siinä on viisi kappaletta ja 22 riviä tekstiä. Numeron kirjoittajaa tai kirjoittajia ei mainita. Yleensä numeroiden ilmestymisväli on kolme kuukautta. Nyt se oli vain pari viikkoa, numero 2/2013 saapui 18.6.2013. 

Numero kertoo rahapulasta, sen liitteenä on jäsenmaksulomake. Paperiarkin kääntöpuolella kerrotaan, että jäsenmaksun suuruus on 25 euroa, mutta minun yhdistykseni (Länsi-Uudenmaan humanistiyhdistys ry) jäsenmaksuksi on merkitty 20 euroa. Aion maksaa jäsenmaksuni. Mitään fiskaalista merkitystä tämänsuuruisella jäsenmaksulla ei ole. 

Minun ehdotukseni jäsenmaksun suuruudeksi oli 150 euroa. 

Humanistit lupaavat rahapulasta huolimatta järjestää Humanismin päivät ensi marraskuussa. Niiden järjestely on varmaan jo pitkällä, joten päivien peruuttaminen merkitsisi tähän mennessä tehdyn työn mitätöintiä. 

Numero 3/2013 ei kerro paljonko Humanisti-lehden julkaisemiseen saatiin avustusta Vapaa-ajattelijain liitolta. Tulevista, mahdollisista avustuksista ei mainita mitään. Lehti kehottaa lukijaa ottamaan kantaa, puolustamaan omia vapausoikeuksiamme ja oikeutta omaan kulttuuriin. Hyvä näin - mutta kuinka saadaan rahaa kassaan?

Kimmo Sundström


Lue myös
Suomen Humanistiliitto menetti valtion yleisavustuksensa (13.6.2013)

Humanismin tulevaisuus? (22.6.2013)


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?