KSYK YHDISTÄÄ ELÄMÄNKATSOMUSTIEDON JA USKONNON TUNTEJA (5.7.2013)

Kulosaaren yhteiskoulu (KSYK) järjestää aiempien aikeidensa mukaisesti 1.8.2013 alkaen yläkoulussa elämänkatsomustiedon ja uskonnon opetukselle yhteisiä tunteja. Koulun rehtori Lauri Halla vastasi 1.7.2013 sähköpostiviestiini, että koulun johtokunta piti 7.5.2013 kokouksen, jossa päätettiin katsomusaineita koskevasta opetussuunnitelman muutoksesta (pöytäkirja allekirjoitetaan vasta seuraavassa johtokunnan kokouksessa 24.9.2013).

Rehtori lupasi lähettää minulle pöytäkirjan otteen ja uuden opetussuunnitelman 5.8.2013 lomalta palattuaan. Olin kertonut hänelle, että eduskunnan
oikeusasiamiehen kanslian neuvontalakimies oli sanonut minulle, että laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta ei ehkä koskisi KSYK:n kaltaista yksityiskoulua eikä ainakaan ennen pöytäkirjan tarkastusta ja allekirjoitusta. Helsingin kaupungin opetusvirastokaan ei saa koulun johtokunnan pöytäkirjoja eikä opetussuunnitelmia, kuten puhelinsoittoihini vastattiin. Minun on siis tyydyttävä tähän tiedon tilanteeseen.

Yhdistyksemme vastustaa KSYK:n hanketta ateistien perus- ja ihmisoikeuksien vastaisena. Kantelin jo huhtikuussa hankkeesta eduskunnan oikeusasiamiehelle laittomuuden estämiseksi. Mutta kantelin tuolloin liian aikaisin, sillä saamani vastauksen mukaan oikeusasiamies ei voi puuttua vireillä olevien asioiden käsittelyyn. Ks. Kantelut-osaston kohta 1.18 ja Lehdet-osaston uutiset huhti-toukokuulta 2013.  

Jouni Luukkainen


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?