VAARALAN KIRKKO VANTAALLA MYYTIIN (14.6.2013)


Vaaralan rumuudestaan kuulu kirkko päätettiin 11.6.2013 myydä purkukuntoisena yrittäjä Seppo Vihiselle korkeasta 207.000 euron kauppahinnasta. Kauppa vaatii vielä kirkkohallituksen vahvistuksen. 

Kirkko oli pyhän hengen ja homeiden saastuttama. Tontilla oli kymmenisen vuotta sitten öljyvahinkokin. 2000-luvulla myrsky repi kirkosta katon rullalle. Kirkon ostaneen yrittäjän ei kuitenkaan uskota purkavan rumilusta. Purkaminen olisi saanut kulmakunnan asuntojen hinnat nousuun. Nyt ollaan odottavalla kannalla. 

Vantaan seurakunnat valittelevat rahapulaa - kuten aina. Vuonna 2012 veritulot laskivat yli neljä prosenttia. Kiinteistöjä pitäisi vähentää vuoteen 2018 mennessä 20-25 prosenttia nykyisestä. Omaisuuden myyminen lykkää henkilökunnalle luvassa olevia potkuja. Taloutta rasittavat yletön kiinteistökanta, kasvavat eläkemenot ja jumalattomien eroaminen kirkosta. Tikkurilan keskustaa pilaavan seurakuntien virastotalonkin myyntiä on ehdotettu. 

Tämän kirjoittaja ei ole kirkkofani. Olen tavan takaa arvostellut sitä, että Vapaa Ajattelija -lehtikin kuvittaa sivujaan säännöllisesti kirkkojen kuvilla. Tässä uutisessa tehdään nyt poikkeus ja julkaistaan kaksi kuvaa Vaaralan kirkosta. Pitäkää oksennuspussi käden ulottuvilla. 

Kirjoittaja on henkilökohtaisesti saanut lähes päivittäin kärsiä kirkon rumuudesta ja hajusta jo yli 11 vuotta, koska kirkko on hänen reitillään työpaikalle. Kärsimystä lievittää hieman se, että vaihdan kulkureitin Hakunilantien toiselle puolelle ohittaessani kirkon. Kirkko on Hakunilantien ja Kirkkokujan kulmassa. Kuka tekisi Vantaan kaupungille hakemuksen, että Kirkkokujan nimi nyt muutettaisiin? 

Kirkossa on yleensä hiljaista. Silloin tällöin siellä on lapsiparkoja ja heidän hometta pelkäämättömiä vanhempiaan.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?