HELSINGIN VAPAA-AJATTELIJAIN HALLITUS UUDISTUU VÄHITELLEN (2.5.2013)

Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n (HVA, 45349; perustettu 2.3.1936) hallitus uudistuu vähitellen. 15.12.2012 pidetty syyskokous valitsi Ilkka Vuorikurun jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Muita hallituksen varsinaisia jäseniä valittiin seitsemän: Lauri Honka, Pertti Jarla, Jaakko Moisio, Markku Pääkkönen, Kaisa Robbins, Eeva-Liisa Virtanen ja Esa Ylikoski. Näiden joukossa ei ole täysin uusia nimiä, sillä Virtanenkin on aiemmin ollut hallituksen varajäsen, viimeksi vuonna 2011. 

Merkittävämpää on, että edellisen hallituksen varsinaisista jäsenistä paikkansa menettivät vanhaa kukkosvaltaa edustaneet Robert Brotherus ja Henrik Sawela. 

Hallituksen varajäseniksi valittiin Maarit Fredlund, Kimmo Laine, Henrik Sawela ja Sarita Vihersalo-Karén. Näistä Fredlund ja Vihersalo-Karén ovat uusia nimiä, kun taas Sawela on entinen hallituksen varsinainen jäsen ja Laine säilytti varajäsenen paikkansa. Juha Kukkosta ei enää valittu edes hallituksen varajäseneksi. 

Pertti Jarla varapuheenjohtajaksi 

Hallitus järjestäytyi tammikuussa ja uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Pertti Jarla. Aiempi varapuheenjohtaja oli Esa Ylikoski. Yhdistyksen kotisivu ei kerro kuka valittiin sihteeriksi. Vuonna 2012 sihteerinä toimi Jaakko Moisio. 

Talouden- ja jäsenasiain hoitajana jatkaa Marja Vinni. 

HVA on jäsenmäärältään Vapaa-ajattelijain liiton suurin jäsenyhdistys. Vuonna 2010 maksaneita jäseniä oli 498, vuonna 2011 446 ja vuonna 2012 419. Jäsenmäärän huippu (498) saavutettiin Jussi K. Niemelän puheenjohtajakaudella, jonka jälkeen jäsenistä on menetetty 15,9 prosenttia.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?