ANITA TÖRN JÄTTI KESKI-SUOMEN VAPAA-AJATTELIJAIN PUHEENJOHTAJUUDEN
(29.4.2013)

Keski-Suomen vapaa-ajattelijat ry:n (88168; KSVA, perustettu 14.2.1964) puheenjohtaja Anita Törn erosi tehtävästään ja koko yhdistyksestä 24.9.2012. Törn oli valittu Lahden liittokokouksessa 10.7.2011 myös Vapaa-ajattelijain liiton liittovaltuustoon (LV) Marko Koivuniemen (Seinäjoen Vapaa-ajattelijat ry) henkilökohtaiseksi varajäseneksi. Kun Törn ei ollut minkään muun liittoon kuuluvan yhdistyksen jäsen, hän menetti tämän luottamushenkilöpaikan erottuaan KSVA:sta. 

Törn ei osallistunut yhteenkään LV:n kokoukseen. 

Törn oli myös liiton hautausmaatyöryhmän jäsen. Työryhmän muut jäsenet ovat Anneli Laakkonen Kotkan Vapaa-ajattelijoista ja Heljä Pekkalin Kouvolan Vapaa-ajattelijoista. Työryhmän tuloksista ei ole raportoitu mitään. 

Törn ei kuulunut liiton hajottajiin

Paula Kauppilan seuraajaksi 

Törn tuli mukaan vapaa-ajattelijain toimintaan vuonna 2004. Ainakin vuodesta 2008 alkaen hän toimi yhdistyksen varapuheenjohtajana. Kun KSVA:n puheenjohtaja Paula Kauppila helmi-maaliskuun vaihteessa 2010 jäi tuumaustauolle, varapuheenjohtaja Törn ryhtyi hoitamaan puheenjohtajan tehtäviä. Yhdistyksen syyskokouksessa 23.11.2010 hänet valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi, jota tehtävää hän hoiti eroonsa saakka. 

Keski-Suomen Vapaa-ajattelijain hautausmaa Jyväskylässä, Seppälänkankaalla, olisi jäänyt syntymättä ilman Anita Törniä. Hän oli hankkeen primus motor, ja hänen miesvainajansa on ensimmäinen hautausmaalle haudattu vainaja. 

Törnin erosta ei tiedotettu 

Vapaa-ajattelijain liitto tai KSVA eivät tiedottaneet puheenjohtaja Törnin eroamisesta. KSVA:n kotisivulla ei edes mainita yhdistyksen hallituksen jäseniä (http://ks.vapaa-ajattelijat.fi/, luettu 26.4.2013). 

Ilmoitusta uudesta puheenjohtajasta ei ole tehty 

Yhdistys ei ole myöskään ilmoittanut uutta puheenjohtajaansa yhdistysrekisterille. 

Yhdistyksen tunnetuimpia, aiempia puheenjohtajia ovat olleet Olavi Korhonen 1970-luvulla, Onni Pappinen (myös yhdistyksen perustajajäsen) 1980-luvulla ja Kari Saari 1990-luvulla. Myös erittäin ansioitunut arkkiateisti Mikko Vasara kuului tähän yhdistykseen. 

Törnin paikan täydentämisestä 

Vapaa-ajattelijain liiton hallituksen (LH) toimintakertomuksessa vuodelta 2012, jonka liiton LV on hyväksynyt, mainitaan, että LV:n täydentäminen siirtyi vuodelle 2013. Liiton sääntöjen mukaan LV:lla ei kuitenkaan ole oikeutta täydentää itseään.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?