LÄNSI-UUDENMAAN ATEISTIT HYVÄKSYI UUSIA JÄSENIÄ (18.4.2013)

Päivitetty 20.4.2013

Länsi-Uudenmaan ateistit ry:n (LUAT; 125867, perustettu 14.12.1976) hallitus hyväksyi kokouksessaan 17.4.2013 yhdistyksen jäseneksi 12 uutta jäsentä. Yhdistyksellä on menossa jäsenhankintakampanja. Yhdistyksen jäsenmaksu on päätetty kuluvaksi vuodeksi tavallista alemmaksi ja on 12 euroa. 

Samalla todettiin yksi jäsen eronneeksi jo vuonna 2012 saapuneen kirjallisen eroilmoituksen perusteella. Edelleen katsottiin eronneeksi viisi jäsentä laiminlyötyjen jäsenmaksujen johdosta. 

Tämänhetkisen jäsenistön pitkäaikaisin jäsen on Kimmo Sundström, joka hyväksyttiin jäseneksi 21.4.1977. Yhdistys oli siihen aikaan vapaa-ajattelijayhdistys ja sen nimi oli Lohjan seudun vapaa-ajattelijat ry. 

Vapaa-ajattelijain liiton jäsenyhdistysten lukumäärä on Karkkilan Vapaa-ajattelijat ry:n (KAVA) tässä kuussa tapahtuneen eron jälkeen 26. Näiden jäsenyhdistysten joukossa LUAT on jäsenmäärältään keskikastia. LUAT kuuluu jäsenyhdistyksiin, jotka Lahden liittokokouksessa 2011 suljettiin liiton hallinnon ulkopuolelle. Tällaisia yhdistyksiä on tällä hetkellä 10. Näillä yhdistyksillä ei ole minkäänlaisia luottamushenkilöpaikkoja liiton hallinnossa. Luottamushenkilöpaikkoja on liitossa yhteensä 42 ja ne on kasattu 16 jäsenyhdistykselle. Tilanne on polarisoitunut, ja liiton hallinto tukee vallitsevaa tilaa. 

KAVA kertoi liitosta eronsa syyksi kokemansa pitkäaikaisen syrjinnän liitossa. Vaikka LUAT:ia kohtaa sama kohtelu, LUAT:n jäsenistö, toimintakulttuuri ja toiminta ovat erilaisia kuin KAVA:ssa. Eroamista Vapaa-ajattelijain liitosta ei kannatettu eikä harkittu. 

Yhdistyksen talouden todettiin olevan hyvällä mallilla.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?