VAASAN VAPAA-AJATTELIJOILTA JULKILAUSUMA LIITON TILASTA (29.1.2007)

Vaasan Vapaa-ajattelijat ry:n (VVA) yhdistyksen kokous 18.1.2007 antoi 19.1.2007 päivätyn laajahkon julkilausuman Vapaa-ajattelijain liitto ry:n tilasta. Julkilausuma on lähetetty liiton hallitukselle, liittovaltuustolle ja jäsenyhdistyksille. Sitä on ollut laatimassa yhdistyksen puheenjohtaja ja liittovaltuuston jäsen Pentti Suksi.

Julkilausuman mukaan liitto on syvässä kriisissä ja vaipuu yhä syvemmälle. Syynä on liiton johdon taitamattomuus ja "laista piittaamattomuus". Järjestöohjaustyö on lähes kokonaan laiminlyöty. "Tämän päivän trendi liitossa on sala- ja eriseuraisuus, tiedon pimittäminen sekä epädemokraattinen toimintatapa, jäsenten seulominen hyviin ja huonoihin."

Julkilausuma ehdottaa, että liiton johtoon pitäisi valita seuraavaksi nainen, koska "kukoonpoijat" vain tappelevat tunkiolla. Hallituksen päätös erottaa Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat ry liitosta on julkilausuman mukaan yksilöimätön, eikä liittovaltuuston asiana ole keksiä yksilöityjä perusteita, todistella ja perustella. Erottamisasia tulisi käsitellä rikosprosessuaalisesti eli on kuultava henkilökohtaisesti asianomaisia ja todistajia. Liittovaltuuston kokous on määrä pitää perjantaina 9.2.2007.

VVA hyväksyy myös oppositiotoiminnan liittohallitusta kohtaan kuten oikeuskäytäntökin; se kuuluu demokratiaan. Itse VVA:n julkilausumaakin voidaan pitään oppositiotoimintana. " ... liittohallitus on lakiin perustumattomasti puuttumassa yhdistysten sanan- ja mielipiteenvapauteen perustuslain vastaisesti kyykyttämällä jäsenyhdistykset samanmieliseksi itselleen, arvostelua ei sallita eikä kestetä", julkilausuma sanoo.

VVA:n mielestä liitossa riehuu joku kummallinen "uusstalinistinen punavihreä joukkio". Julkilausumassa kerrotaan siitäkin, että työpaikkaongelmat jatkuvat edelleen liitossa (ks. tästä http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti99.html). Liiton toimiston- ja taloudenhoitajaa ovat pyrkineet määräilemään muutkin luottamushenkilöt kuin liittohallituksen puheenjohtaja, joka yksin on hänen esimiehensä. Julkilausuma vaatii, että liitossakin lait ja hyvät tavat palautettaisiin kunniaan.

Julkilausuma päättyy vetoomukseen: "Liitto valtuusto antaa liittohallitukselle ja Pääkaupunkiseudun ateistit ry:lle vakavan huomautuksen huonosta käyttäytymisestä ja hyvien tapojen rikkomisesta ja siirtyy yksinkertaiseen päiväjärjestykseen."

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?