KOTKAN VAPAA-AJATTELIJOILLA HAUTAUSMAAN SIIVOUSTALKOOT (6.5.2012)

Päivitetty 10.5.2012

Kotkan Vapaa-ajattelijat ry:n (KOVA, 49901; perustettu 9.10.1929) hautausmaan siivoustalkoot pidettiin lauantaina 5.5.2012 alkaen kello 9. Aamulla sää oli hieman kostea, mutta parani päivän kuluessa aurinkoiseksi.

Hautausmaa ei ollut talven jäljiltä mitenkään epäsiisti. Siivottavaa oli lähinnä pieniä risuja, lehtiä ja neulasia. Yhden hautarivin hautojen alapää oli hieman painunut traktorin pyörien alla ja painaumia korjailtiin lisäämällä nurmen alle soraa.

Talkoisiin oli saapunut kymmenkunta yhdistyksen jäsentä ja muutama vierailija.

    Talkoolaiset kahvitauolla. Huoltorakennuksen oikeanpuoleisen oven takana on työkaluvarasto, vasemmanpuoleinen on taukotuvan ovi.

Hautausmaan vanha huoltorakennus on jo purettu ja purkutavara kuljetettu pois. Uuden huoltorakennuksen rakennustyöt alkoivat kesällä 2010 ja rakennus valmistui seuraavana vuonna. Rakennuksessa on työkaluvaja, taukotupa, kuivakäymälä ja tienpuoleisessa päässä katettu tila roska-astioille. Rakennuksen alla on varastotilaa vielä mm. lankuille, joita tarvitaan hautausmaatöissä.

    Tila roska-astioille.

   
    Näkymä työkaluvajaan.


Näppärä kuivakäymälä.

Yhdistyksellä on hautausmaan lisäksi saaripalsta Viikarinsaaressa. Siellä järjestetään siivoustalkoot lauantaina 16.6.2012. Myös muut kuin yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita talkoilemaan.

Kimmo Sundström


JK. Talkoiden kahvitauolla Kimmo Sundström lahjoitti huoltorakennuksen koristukseksi Ari Koskelan maalauksen Mene (2001). Sen vastaparimaalauksen Tule lahjoitin aiemmin Tampereen Vapaa-ajattelijat ry:lle, yhdistyksen toimistoon.

Ari Koskela on entinen pappi, joka luopui uskostaan, pappisvirastaan ja erosi kirkostakin. Hän muutti Helsingistä Kesälahdelle ja rupesi maalaamaan tauluja. Hänen taidenäyttelynsä nimenä oli Nainen, joka voitti jumalan ja se pidettiin Vapaa-ajattelijain liiton toimistossa 9.-16.9.2001. Koskela oli itse jokaisena näyttelypäivänä tavattavissa toimistossa kello 11-19. Hankin molemmat taulut tästä näyttelystä.


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?