VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON TOIMISTON IKKUNAT SIIVOTTIIN (27.7.2011)

Arvostelin aiemmin liiton toimiston oven ja ikkunoiden siivottomuutta

Asiassa on tapahtunut parannusta. Toimiston (Neljäs linja 1) ovi ja oven lasit pyyhittiin muutama päivä sitten. Oveen pirskotettu keltainen väriaine siivottiin myös pääosin pois, vaikka sitä on edelleen oven alaosassa. Laseistakaan ei ole poistettu kaikkia liimatahroja. Niitä syntyi, kun lasissa oli muistilappuja tai esitteitä, jotka sittemmin poistettiin. Edelleen oven vasemmassa reunassa on uudempi, valkoinen töhryviiva, jota siivooja ei ole saanut poistetuksi. 

Ovisyvennyksessä olevasta ikkunasta siivottiin pois Pro-Kuppaukseen ja Pandora-kulttiin liittyvät, haalistuneet mainokset. Näyteikkunatarjonnalle on ollut ominaista, ettei siinä ole esitelty liiton omaa toimintaa, vaan muiden yhteisöjen toimintaa. Puhtaat ikkunat ilman mitään mainoksia ovat parempi vaihtoehto. 

Ison näyteikkunan lasi ja koko esillepano on myös siivottu. Pois on siivottu kaksi kauhtunutta T-paitaa, jotka aiemmin riippuivat näyteikkunassa. Samoin ihmisetuilijoiden Humanisti-lehden numerot on poistettu ikkunasta. Myös lahtelaisten vapaa-ajattelijoiden valmistama puinen liiton vaakuna, sinänsä oikein tyylikäs esine, on korjattu pois. 

Jäljellä on kymmenkunta esinettä, mm. kolme uusinta Vapaa Ajattelijan numeroa, iso, metallinen liekkimalja, joita valmisti Kari Lahti Karkkilassa, Kaija Tanskasen liitolle lahjoittama, kullanvärinen pikkulintu, kemiläisen vapaa-ajattelija Helge Myllyojan valmistama puukukkanen, Anneli Aurejärvi-Karjalaisen tapakulttuurikirja, kaksi viikattua T-paitaa ja ohjevihkonen Uskonnoton vaihtoehto. Hautaaminen ja hautajaiset

Nämä puolustavat paikkaansa. Tummanpunainen, esineiden alla oleva kangas, on myös käännetty siten, että se näyttää siistiltä. 

Näyteikkunoiden siivoaminen oli ensimmäinen, liittokokouksen jälkeen havaitsemani konkreettinen teko parempaan suuntaan liiton toiminnassa. 

Kulunut ja likainen kynnysmatto oven edestä pitäisi vielä siivota tai vaihtaa kokonaan uuteen. 

Toimiston autius ihmetyttää lähikulman asukkaita ja ohikulkijoita. Joudun vieläkin silloin tällöin vastailemaan heidän kysymyksiinsä. Kerron, etten enää työskentele vapaa-ajattelijoissa vaan ateisteissa ja että liiton tila on se mikä on. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?