VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON TOIMISTO SULJETTU (17.12.2010)

Vapaa-ajattelijain liitto ry:n toimisto Neljäs linja 1:ssä, Helsingissä, on suljettu ja pimeä. Kaikki jäsen- ja asiakaspalvelu, myynti, tuotteiden ja informaation postitus yms. toimistopalvelu on lakannut. 

Liittohallitus ei ole pystynyt hankkimaan ketään töihin toimistoon sen jälkeen, kun tukityöllistetty Joni Pelkonen 15.12.2010 irtisanoutui työstään. Muita palkkalaisia ei enää ollutkaan. Hallitus ei ole tiedottanut, koska toimisto taas aukeaa. Toimiston ovessa ei ole mitään tiedotetta jäsenille tai yleisölle tapahtuneesta. 

Toimisto oli perjantaina 17.12.2010 suljettu ja pimeä. Jostakin syystä ovi toimiston takahuoneeseen oli jätetty avoimeksi ja takahuoneen pienoiskeittiössä paloi valo. Päivän posti oli pudotettu postiluukusta tuulikaappiin, kukaan ei ollut korjannut sitä pois. 

Toimiston oikeanpuoleisessa etuhuoneessa ei enää työskentele ketään. Työpiste pöytineen ja tietokoneineen, kirjahylly, tarvikekomero, puhelin, telefax ym. on saneerattu jo aikoja sitten pois. Huoneessa on vain sohva, tuoli, lehtiteline ja joitakin pahvilaatikoita. Huone näyttää autiolta. Aiemmin tässä huoneessa oli Helsingin Vapaa-ajattelijain työntekijän työpiste. 

Toimiston metallisessa ulko-ovessa on tavallinen lukko ja varmuuslukko. Jostakin syystä varmuuslukkoa ei ole lukittu. Ovi on tästä syystä vähän ulompana kuin oikea karmi ja murtoaltis. Ovisyvennyksen oikeassa seinässä on edelleen metallilaatta (n. 20x5 cm). Sen mukaan toimisto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 11-15 ja lauantaisin suljettu. Tämän alla oli aiemmin samankokoinen Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab:n metallilaatta. Se on nyt revitty pois seinästä, vain ruuvinreiät muovitulppineen ovat jäljellä. Yhtiö ja sen liiketoiminta tuhottiin, laatta kävi tarpeettomaksi. 

Metallioven oikealla puolella olevaan oven ”vasikkaan” on pirskotettu jonkinlaista keltaista maalia tms. Näyteikkunat ja muut lasit olivat pölyisiä ja niissä on liimatahroja. Näyteikkunoiden sisältöä ei ole aikoihin uudistettu. Suuren näyteikkunan loistevalaisin oli päällä, mutta loisteputki on kulunut loppuun, joten valoa ei juuri tullut. 

Yleisilme on apea ja nuutunut kertoen liittohallituksen välinpitämättömyydestä. Hallitus askartelee mieluummin imagojen ja brändien kanssa Internetissä kuin hoitaa käytännön järjestötyötä.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?