PAULA VASAMA KIRJOITTAA JÄSENYHDISTYKSILLE (13.6.2011)

Vapaa-ajattelijain liiton 12.5.2009 potkut saanut entinen toiminnanjohtaja Paula Vasama-Everest-Phillips on nykyisin Karkkilan Vapaa-ajattelijat ry:n (KAVA, 53097; perustettu 1.12.1946) hallituksen varajäsen. Hänet on 26.5.2011 myös ilmoitettu Karkkilan yhdistyksen yhdeksi liittokokousedustajaksi 9.-10.7.2011 pidettävässä liittokokouksessa. 

Hävittyään Helsingin käräjäoikeudessa työsuhdejuttunsa liittoa vastaan, hän on ollut ihmeen hiljaa. Mitään paljastuksia liitossa singoilleista törkyviesteistä ei ole kuulunutkaan, vaikka niistä ja niiden satalukuisesta määrästä oli puhetta ennen oikeudenkäyntiä. 

Liiton ylläpitämän sähköpostilista Kinatorin välitykselläkään ei ole tullut julkisuuteen Vasaman viestejä. Hän kertoo, että hänet oli aiemmin ”väkisin poistettu” tältä listalta. Erehtyikö hän ajattelemaan vapaasti, kuten jotkut muut listalta poistetut? 

12.6.2011 Vasama lähetti kuitenkin liiton jäsenyhdistyksille ja liittovaltuutetuille sähköpostiviestin. Siinä hän valittaa, että häntä haukutaan Kinatorilla ja pitää keskustelua siellä ala-arvoisena. Liitossa on kunnianhimon ja niistä aiheutuneen turhautuneisuuden ja kaunan täyttämiä, kypsymättömiä miehiä, jotka eivät kestä Vasaman rehellisiä, rohkeita ja avoimia mielipiteitä. Vasama on paneteltu ja jahdattu, mutta pitää puoliaan. 

Onkohan Vasaman vallannut Iisebelin henki? 

Omasta mielestään Vasama on aina peräänkuuluttanut tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, oikeudenmukaisuutta ja totuuden rakkautta. Hän on edelleen valmis toimimaan liiton ihanteiden puolesta. – Tämä voisi viitata siihen, että hän pyrkii liittokokouksessa johonkin tärkeään liiton luottamustoimeen. 

Liiton johtoa Vasama moittii kyseenalaiseksi, epädemokraattiseksi, taloudellisten väärinkäytösten ryvettämäksi ja niiden peittelyyn sortuneeksi porukaksi, jonka toiminnassa hän näkee ”fasistisia piirteitä”. 

Käräjätappio työsuhdeasiassa ei perustunut tosiasioihin, vaan oli Vasaman mielestä ”oikeusmurha”. Se on ”tulos liittohallituksessa suoritetusta äänestyksestä”. ”Päämäärähakuiset mielipiteet väännettiin hallituksessa tosiasioiksi äänin 7-1”, Vasama kirjoittaa. Mitään virheitä hänen työstään ei löytynyt, erimielisyyttä oli vain toiminnallisista ja menettelytapakysymyksistä. 

Liiton johto tekee ”myyräntyötä”, joka leviää Kinatorilla ja jäsenyhdistyksille lähetetyin viestein. Vasama on työnsä jättämisen jälkeenkin ”vainon” kohteena ja häntä koskeva kirjoittelu on perätöntä ja vääristelevää.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?