KOTKAN VAPAA-AJATTELIJAT: VAPAARANTAA EI MYYDÄ (30.11.2010)

Kotkan Vapaa-ajattelijat ry:n (49901; perustettu 4.10.1929) sääntömääräinen syyskokous pidettiin Karhulassa 28.11.2010. Asialistalla oli taas yhdistyksen omistaman, Viikarinsaaressa sijaitsevan saaripaikan myynti

Osallistujamäärä oli viime vuosiin verrattuna ennätyksellinen, 30 henkeä, ja kokous kesti nelisen tuntia. Toiminta on muutenkin virkistynyt. Vieraana oli liittovaltuuston puheenjohtaja Olavi Korhonen. 

Vapaarannan myyntiasiaa vaadittiin aluksi pois esityslistalta, mutta äänin 15-13 asia säilytettiin esityslistalla ja käsiteltiin. 

Vapaarannan myyntiä kannattivat hallituksen jäsenet Esa Honkanen, Anneli Laakkonen ja Hannu Eklund. Eklundin mielestä saaripaikan ylläpito ei ole oleellista yhdistyksen toimintaa, kun paikkaa ei nykyisin juuri kukaan käytä. Sen takia se voitaisiin myydä. Hallituksen jäsenistä myyntiä vastustivat puheenjohtaja Kari Mänttäri, Pauli Hömppi ja Esa Lassi. Myös Keijo Moberg ja Jorma Ahvenainen vastustivat myyntiä. Ahvenaisen mielestä ensin pitää lukea Aarne Yrjösen kirjoittama lahjakirja sen varmistamiseksi, mitä siinä sanotaan Vapaarannan mahdollisesta luovuttamisesta. 

Pitkän keskustelun jälkeen päätettiin yksimielisesti, ettei Vapaarantaa toistaiseksi myydä. Asia palaa hallituksen valmisteluun. 

Vapaarannan myynnin kannattajat haluaisivat esimerkiksi ostaa yhdistykselle näyteikkunalla varustetun toimistotilan Kotkan kaupungista. He arvelevat sen auttavan yhdistysaktiivisuuden nousuun. Nyt yhdistys tarjoaa toimistopalvelua neljä tuntia viikossa. Palvelu tuotetaan palkatta. 

Myös Olavi Korhonen oli sitä mieltä, ettei Vapaarantaa pitäisi myydä. 

Yhdistys oli ottanut pankkilainaa sekä yhdistyksen historiikin kustantamiseksi että hautausmaan uuden huoltorakennuksen rakentamiseksi. 

Huoltorakennuksen rakentamistalkoisiin olivat innokkaimmin osallistuneet Jorma Ahvenainen, Pertti Hellgren, Seppo Honkanen, Aulis Kilpeläinen, Anneli Laakkonen ja Helmeri Myyrä. Heille kokous lausui kiitokset.

Uusi hallitus 

Puheenjohtajaksi jatkamaan valittiin Kari Mänttäri. Muiksi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Eeva Dufva, Hannu Eklund, Esa Honkanen, Pauli Hömppi, Aulis Kilpeläinen, Anneli Laakkonen, Esa Lassi, Helmeri Myyrä, Risto Nikula, Sirkku Oratuomi, Sirpa Parkkonen ja Ritva Tuittu. Varajäseniä valittiin kaksi. 

Hallituksen järjestäytymiskokous pidetään myöhemmin. Se valitsee yhdistyksen sihteerin ja muut toimihenkilöt. 

Toimintasuunnitelma 2011 

Hyväksytyn toimintasuunnitelman mukaan uusille jäsenille järjestetään saunailta tammikuussa. Yhdessä Kotkan opiston kanssa järjestetään 5.4.2011 Humanisti-ilta, 7.5.2011 on siivoustalkoot hautausmaalla ja 28.5.2011 talkoot Vapaarannassa. Vapaa-ajattelijain yhteisretki Viroon on myös suunnitteilla. 

Uuden uurnalehdon rakentaminen hautausmaalle ja pyörätuoliluiska muistolehtoon on suunnitteilla. Samoin muistopaasi, johon haudatuille voisi tulla vainajakohtainen nimilaatta. Tähän on varattu talousarviossa yli 2.000 euroa. 

Yhdistys koettaa myös hankkia itselleen tukityöllistetyn toimisto- ja muita työtehtäviä jakamaan. 

Liittokokousedustajat 

Liittokokousedustajiksi Seinäjoen liittokokoukseen kesäkuussa 2011 valittiin Hannu Eklund, Esa Honkanen, Pauli Hömppi, Anneli Laakkonen ja Kari Mänttäri. Esa Lassi valittiin varajäseneksi. 

Olavi Korhonen selosti kokousväelle lyhyesti liiton viimeaikaisia tapahtumia, oikeudenkäyntiä entistä toiminnanjohtaja Paula Vasama-Everest-Phillipsiä vastaan, puheenjohtaja Jussi K. Niemelän eroa ja kesken olevaa jupakkaa määrärahat rutkasti ylittäneistä kirjaostoista.  

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?