VAPAA-AJATTELIJAIN LIITOLLE VALTION YLEISAVUSTUSTA 25.000 EUROA (29.3.2010)

Opetusministeriö ratkaisi liiton valtion yleisavustushakemuksen 11.3.2010 ja myönsi avustusta kuluvalle vuodelle 25.000 euroa. Avustus on ollut samalla tasolla vuodesta 2004 alkaen. Selvitys avun käytöstä on annettava ministeriölle 31.5.2011 mennessä. 

Avustuspäätöksen ovat allekirjoittaneet kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin ja erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez. 

Liiton jäsenyhdistyksissä oli vuonna 2008 yhteensä 1 539 maksavaa jäsentä, joten jäsentä kohti valtionapu on 16,24 euroa. Vuoden 2009 lopullista jäsentilastoa ei ole vielä julkistettu. 

Avustushakemuksen oli tällä kertaa laatinut taloudenhoitaja Heljä Pekkalin, ja avustusta haettiin 50.000 euroa. Avustusta tullaan hakemuksen mukaan käyttämään mm. liiton järjestämän kansainvälisen seminaarin kuluihin. Seminaarista ei vielä ole tiedotettu mitään. Avustuksen käyttötarkoitus on nyt ilmoitettu asiallisemmin kuin entisen toiminnanjohtaja Paula Vasaman täyttämissä hakemuksissa. Mm. maininta hämäräperäisestä ”lakimiehestä”, joka antaisi ilmaiseksi oikeudellisia neuvoja yleisölle, on kadonnut. 

Realismia kuitenkin puuttuu haetun avustussumman osalta. Ei kai voida lähteä siitä, että tukea haetaan mikä summa hyvänsä. Hakemus tulisi ymmärtääkseni perustella toimintasuunnitelmalla ja talousarviolla. On hämmentävää, jos liiton oma ja ministeriön käsitys avun suuruudesta eroavat näin paljon toisistaan. 

Päivitetty taulukko Vapaa-ajattelijain liiton varsinaisista ja ylimääräisistä valtionavustuksista vuosilta 1976-2010 on tässä

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?