VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON TALOUDENHOITAJA PEKKALIN HÄMMÄSTYNYT (6.12.2009)

Vapaa-ajattelijain liiton taloudenhoitaja Heljä Pekkalin on hämmästynyt liittovaltuuston (LV) 21.11.2009 tekemistä henkilövalinnoista. Valintojen tuloksia ei vielä 6.12.2009 ollut kirjattu liiton luottamus- ja toimihenkilöluetteloon. Hallitus vitkastelee asian kanssa. Luettelossa on muutoinkin paljon puutteita ja joitakin virheitä, jotka ylläpidon tulisi korjata. Yksittäisilläkin vapaa-ajattelijoilla pitäisi olla mahdollisuus eri tavoin milloin hyvänsä ottaa yhteyttä liiton hallituksen jäseniin, kun tarvetta on. 

Kaiken kaikkiaan liittohallituksen (LH) piiristä ja sen ulkopuoleltakin on arvosteltu LV:n tekemiä valintoja. Myös LH:n sisällä on erimielisyyttä. 12.5.2009 irtisanotun Paula Vasaman työtodistuksen antoivat vpj Aki Räisänen ja pääsihteeri Eino Huotari, Pekkalinin mukaan ”salassa liittohallitukselta”. Räisänen ja Huotari molemmat jättivät vastalauseensa Vasaman irtisanomisasiassa. Heillä on yhdessä liiton nimenkirjoitusoikeus. Työtodistuksen ei tarvitse edes olla kahden nimenkirjoittajan allekirjoittama. Koska hallituksen pj Jussi K. Niemelä kuitenkin oli Vasaman esimies, hänen ohittamisensa työtodistuksen allekirjoittajana on kyseenalaista, ellei Niemelä sitten itse ole kieltäytynyt tehtävästä. 

Verkkolehti Jumalaton (nro 45) julkaisi Pekkalinin kirjeen.

Kirjeessä mainittu Niina Liljander on liiton uusi, Jane Heroldia seurannut tukityöllistetty. Liitto ei ole vielä tiedottanut hänestä mitään, mutta hän on tietysti liiton työssä tärkeä henkilö kuten Pekkalinkin.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?