TIMO MYKRÄ EROAA VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON LIITTOHALLITUKSESTA (17.7.2009)

Imatralla asuva, Vapaa-ajattelijain liiton Vuoksenlaakson yhdistys ry:n (48847, perustettu 9.11.1945) puheenjohtaja Timo Mykrä jättää liittohallituksen varsinaisen jäsenen paikkansa. 

Mykrän eroilmoitus tuli liittoon jo 5.7.2009, mutta liittohallituksen vaadittua eroilmoituksen kirjallisena, Mykrä lähetti tällaisen liitolle 14.7.2009. Hänen henkilökohtainen varajäsenensä Heljä Pekkalin siirtyy Mykrän paikalle varsinaiseksi liittohallituksen jäseneksi. Pekkalin on Pohjois-Kymen Vapaa-ajattelijat ry:n (46295, perustettu 7.4.1946) puheenjohtaja. 

Mykrä valittiin liittohallituksen varsinaiseksi jäseneksi Piikkiön liittokokouksessa 15.6.2008. Uusia, varsinaisia jäseniä liittohallitukseen saatiin silloin vain kaksi, Jussi K. Niemelä ja Timo Mykrä. 

Mykrä on mukana monessa järjestössä, mm. Imatran ammatillisen paikallisjärjestön puheenjohtajana. Ryhtyessään hallituksen jäseneksi hän ajatteli, että hänen pitkästä järjestökokemuksestaan voisi olla apua vapaa-ajattelijoille. 

Liittohallituksessa Mykrä oli Jussi K. Niemelän luottohenkilöitä. Aiemmin hän vakuutti osallistuvansa myös jokaiseen hallituksen kokoukseen. Vuodentakaiseen aikaan verrattuna mielenkiinto vapaa-ajattelijain toimintaa kohtaan on kuitenkin ehtynyt. 

Paula Vasamalle liittohallituksen kokouksessa 17.1.2009 hyväksytty suurehko palkankorotus oli saattamassa liikkeelle konfliktia, joka työsuhteen osalta päättyi Vasaman irtisanomiseen. Vuoksenlaakson yhdistys kuuluu liiton pienimpiin yhdistyksiin jäsenmäärän perusteella. Mykrä onkin sitä mieltä, että myös pienten yhdistysten jäseniä on otettava mukaan liiton hallintoon. Yksin Helsinki-Tampere-akselilta ei voida onnistuneesti hallinnoida 26 jäsenyhdistyksen liittoa. 

Hän on myös sitä mieltä, että pienenkin yhdistyksen ero liitosta on menetys (vrt. Vaasan yhdistyksen ero). 

Mykrä on itse sosialidemokraatti, mutta suhtautuu kielteisesti puoluepolitiikan esiintymiseen liitossa. Aiemmin, ja usein vieläkin, Vapaa-ajattelijain liittoa moitittiin kommunistien pesäpaikaksi. Nykyisin on tehty joitakin kumarruksia vihreiden suuntaan. Puoluepoliittisissa kannanotoissa pitäisi olla varovainen. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?