ERKKI TUOMIOJA SAI VÄINÖ VOIPIO -PALKINNON (14.12.2008)

Päivitetty 3.1.2009

Vapaa-ajattelijain liitto ry myönsi vuoden 2008 Väinö Voipio –palkinnon kansanedustaja Erkki Tuomiojalle. Palkinto luovutettiin eduskunnassa 11.12.2008. 

Tunnustuspalkinto luovutetaan Väinö Voipion syntymäpäivänä. Voipio (11.12.1884-9.4.1976) toimi liiton puheenjohtajana 24.8.1958-3.6.1963. Hän oli kihlakunnantuomari ja kirjailija. 

Tuomioja ei ole vapaa-ajattelijain jäsen. Hän on sanonut: ”… en voisi kuvitella liittyväni Vapaa-ajattelijoihin, vaikka olen kyllä Skepsiksen jäsen. Vapaa-ajattelijoiden toiminnassa on piirteitä, jotka muistuttavat ulkoisesti uskontoja.” (ks. tarkemmin täältä). Esimerkiksi Vapaa-ajattelijain liiton pyrkimys hankkia itselleen avioliittoon vihkimisoikeus on esimerkki hankkeesta, jossa koetetaan jäljitellä uskonnollisia yhdyskuntia ja toimia niiden tavoin. 

Ateistit ovat kannattaneet selkeää pyrkimystä maalliseen valtioon, jolloin avioliittoon vihkimisoikeuskin tulisi jättää yksin valtiolle. 

Tuomioja ei edelleenkään aio hakea vapaa-ajattelijain jäseneksi.

Kimmo Sundström


P.S. Vapaa Ajattelija –lehden mukaan (VAJ 2008:6, 12) Tuomiojalle myönnettiin myös liiton kultainen ansiomerkki. Ansiomerkit on tarkoitettu liittoneuvoston hyväksymän ansiomerkkiohjesäännön mukaan niille, jotka ovat olleet mukana ”järjestön toiminnassa”. Tuomioja ei ole ollut edes vapaa-ajattelijayhdistyksen jäsen. Liittohallitus on aina silloin tällöin rikkonut ohjesääntöä milloin mistäkin syystä (ks. tarkemmin täältä). 


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?