SARI MYLLYMÄKI USKONTOJEN UHRIEN TUEN PUHEENJOHTAJAKSI (15.11.2008)

Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n (http://www.uskontojenuhrientuki.fi/) sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 14.11.2008 Helsingissä, Töölön kirjaston Mika Waltari –salissa. Läsnä oli toistakymmentä jäsentä, myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvia. 

Yhdistystä kuusi toimikautta johtanut vantaalainen Aki Härkönen luopui puheenjohtajuudesta, mutta jatkaa hallituksen jäsenenä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Sari Myllymäki. 

Vertaistukiryhmät ovat kokoontuneet Helsingin lisäksi ainakin Turussa. Sen sijaan varmaa tietoa ei saatu olivatko ryhmät kokoontuneet Tampereella ja Oulussa. Helsingin ryhmä on kokoontunut Töölön kirjaston Mika Waltari –salissa. Tampereella on aiemmin kokoonnuttu kaupungin pääkirjasto Metsossa. 

Kokous käsitteli sääntömääräiset asiat. 

Yhdistys pyrkii järjestämään taas ensi kesänä kesätapahtuman. Se on tarkoitettu eritoten niille, jotka asuvat pienillä paikkakunnilla ja joiden mahdollisuus osallistua vertaistukiryhmien toimintaan on käytännössä huonompi. Asian tarkempi suunnittelu jätettiin valitun hallituksen tehtäväksi. Aiemmin on järjestetty kesätapahtumia, mm. 30.6.2007 Vuosaaressa, Helsingissä. 

Seuraava vertaistukitapaaminen Helsingissä on jo tiistaina 18.11.2008 kello 18-20 Töölön kirjastossa (Topeliuksenkatu 6). Tilaisuudessa kuullaan Antti Pietilän alustus vanhoillislestadiolaisuuden sosiaalisesta paineesta. 

UUT auttaa myös vapaa-ajattelun uhreja 

UUT tukee uskonnollisissa yhteisöissä vaikeuksiin joutuneita ihmisiä ja näiden läheisiä. Sen toiminta alkoi vuonna 1987 ja yhdistys rekisteröityi vuonna 1993. Selvästi eniten yhdistyksessä tapaa entisiä jehovantodistajia. Entisiä adventisteja, entisiä helluntailaisia, entisiä mormoneja, entisiä skientologeja, entisiä moonilaisia (Yhdistysmiskirkko, Unification Church) jne., jopa entisiä buddhalaisia, on mukana toiminnassa. Valtiokirkkoihin aiemmin kuuluneita uskonnon uhreja on vähemmin, mutta ainakin evankelis-luterilaisen kirkon uhreja on. 

Yhdistys hyväksyy jäsenikseen ja auttaa myös vapaa-ajattelun uhreja ja epäsekulaarien lahkojen kuten Pandora-kultin (Prometheus-leirin tuki ry) uhreja. Eniten vapaa-ajattelun uhreja on tuottanut Helsingin Vapaa-ajattelijat ry. Yhdistyksessä on tällä hetkellä oppositio ja käymistila. Oppositio koettaa saada muutoksia aikaan toimintaperiaatteisiin ja –menetelmiin. Viime aikoina yhdistyksen jäsenet ovat arvostelleet eniten riitelyä, jäsenten mollaamista ja mustamaalausta, sisäpiirin salailupyrkimyksiä ja kynnysrahan vaatimista jäseneksi pääsyn ehtona. 

Ateistit hylkäsivät kaikki nämä periaatteet kauan sitten http://www.ateistit.fi/periaatteet.html

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?