VAJAA-AJATTELIJARÄHINÄT JATKUVAT HELSINGIN KÄRÄJÄOIKEUDESSA (9.8.2006)

Vapaa-ajattelijain liitto ry:n entinen puheenjohtaja ja entinen pääsihteeri sekä Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n puheenjohtaja Juha Kukkonen on taas kehittänyt uuden kunnianloukkausjutun. Tällä kertaa syytettynä on helsinkiläinen vapaa-ajattelija Heikki Väisänen. Syyttäjänä toimii Jaakko Tapala. Istuntopäiväksi on määrätty tiistai 26.9.2006 kello 11.00, osasto 5/11, sali 518.

Erikoista tässä jutussa on se, että syytetty on entinen Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n hallituksen jäsen ja Kukkosen apuri, joka toimi jopa yhdistyksen palkkaa saavana toimistosihteerinä. Jälkeenpäin Väisänen on katunut ryhtymistään tuohon toimeen. Edelleen Väisänen toimi Prometheus-seremoniat Oy:n (Pro-Seremoniat) juhlapuhujana. Välien rikkoutuessa Juha Kukkosen ja mainitun yhtiön toimitusjohtaja Anneli Aurejärvi-Karjalaisen suuntaan, puhujatoimeksiannot tämän yhtiön suunnasta loppuivat.

Väisänen myös erosi Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:stä 8.2.2005 ja liittyi Karkkilan Vapaa-ajattelijat ry:hyn. Hän ajatteli, että Karkkilassa olisi vähän järkevämpiä vapaa-ajattelijoita kuin Helsingissä. Nyt Väisänen on ilmoittanut eroavansa kokonaan vapaa-ajattelijoista.

Väisänen on lähettänyt matkapuhelimellaan tekstiviestejä, joiden Kukkonen katsoo loukkaavan kunniaansa. Alkoholilla on ollut osuutensa ainakin osaan viesteistä. Väisänen on myöntänyt viestit ajattelemattomiksi, muttei sentään pidä niitä käräjärähinöinnin arvoisina. Väisäsen ehdottama sovinto ei ole asiassa kelvannut Kukkoselle eikä Aurejärvi-Karjalaiselle.

Väisänen on omasta puolestaan syyttänyt Aurejärvi-Karjalaista kunnianloukkauksesta, joka tapahtui samoin tekstiviestitse. Syyttäjä päätti kuitenkin olla syyttämättä Aurejärvi-Karjalaista. Väisänen on jättänyt siviilihaasteen Aurejärvi-Karjalaiselle. Tarkoituksena on, että jutut käsitellään yhdessä, samana päivänä. Aurejärvi-Karjalainen on myös Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n hallituksen jäsen. Kaikki vapaa-ajattelijarähinät 1950-luvun alusta alkaen, sekä tässä yhdistyksessä että keskusjärjestö Vapaa-ajattelijain liitossa, ovat aina alkaneet Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n jäsenten toimesta.

Vapaa-ajattelijoiden mainetta tulevat käräjäjutut eivät enää rasita. Sen Juha Kukkonen ym. tuhosivat jo kauan sitten.

Tiedot vapaa-ajattelijoiden sisäpiiristä tuovat lisävalaistusta ja varmennusta aiempaan kuvaan. Heikki Väisänen esimerkiksi sai sisäpiiriläisenä kaikki Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n hallituksen sähköpostit. Näissä viesteissä minua mm. haukuttiin "mielisairaaksi" ja nimiteltiin milloin milläkin ala-arvoisella tavalla toimiessani Vapaa-ajattelijain liiton työntekijänä. Kirjoituksissa myös kiihotettiin erilaisiin konnantöihin ja laskettiin härskisti leikkiä Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n hallituksen jäsenten varasteluasioissa. Myös minuun kohdistuneesta työpaikkakiusaamisesta, joka jatkui yhdeksän vuotta, kirjoitettiin avoimesti.

Kimmo Sundström
Vapaa-ajattelijain liiton toimiston- ja taloudenhoitaja 1.1.1988-23.11.2003
Vapaa-ajattelijain liiton hallituksen jäsen tai varajäsen 1978-2002


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?