UUDEN VUODEN 2006 LUPAUS VAPAA-AJATTELIJAIN LIITOLTA (1.1.2006)

Vapaa-ajattelijain liitto ry:n pääsihteeri Jori Mäntysalo lupasi viimein 31.12.2005, että liiton sähköpostilistalla keskustelu@vapaa-ajattelijat.fi astuu 1.1.2006 voimaan kirjoitusten täydellinen ennakkomoderointi. Liiton hallitus on 6.11.2005 hyväksynyt moderointipolitiikan. Seula tulee olemaan tiukka, yleisohje on "ellet ole varma, hylkää viesti". "Kärjekkäät viestit poistetaan"; moderointi tarkoittaa juuri ajatusten maltillistamista. Hanketta kutsutaan ryhtiliikkeeksi.

Vapaa-ajattelijain liitosta ei kehkeydykään vain Vajaa-ajattelijoiden liitto, vaan jopa Vakaa-ajattelijoiden liitto. Kirjoitusten määrää ei ole tarkoitus vähentää, kirjoitusten valikoimaa vain halutaan kaventaa. Itse asiassa tarvitaan lisää kirjoituksia, jotta sensuroitujen kirjoitusten jättämä aukko voitaisiin paikata.

Täyssensuuri koskee ensin tammikuuta, jonka jälkeen sensuuria joko jatketaan tai se poistetaan. Ryhtiliike tarkkailee saadaanko vapauden veltostuttavat vaikutukset kitketyksi pois.

Täyssensuuri pukee Vakaa-ajattelijain liittoa. On äärisuvaitsevaisuutta sallia mitä hyvänsä mielipiteitä. Vapauteen ei pidä kahliutua. Se "täydellinen" vakaumuksen-, ajatuksen- ja uskonnonvapaus, jota liitto sanoo tavoittelevansa, on liian kärjekäs ajatus ja tavoite. Vääriä mielipiteitä ei kielletä, mutta on oltava asiallinen. "Moniarvoisuus", jota liitto myöskin sanoo kannattavansa, on kärjekäs ilmaisu sekin. Moniarvoisuutta maltillisempaa on harva-arvoisuus. Vapautta parempi on vakautettu vapaus. Kyllä lähes jokainen ryhdikäs vakaa-ajattelija tämän ymmärtää ja hyväksyy.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?