ATEISTIEN EU-ELINTARVIKEJAKELU VÄHÄVARAISILLE PÄÄTTYI (7.10.2005)

Pääkaupunkiseudun ateistit ry:n EU-elintarvikejakelun toinen vaihe päättyi 6.10.2005. Elintarvikkeita jaetaan vähävaraisimmille henkilöille Suomessa. Ensimmäinen jakeluvaihe toteutettiin 28.4.2005-26.5.2005 käsittäen kolme jakelutapahtumaa ja toinen jakeluvaihe 15.9.2005-6.10.2005 käsittäen neljä jakelutapahtumaa.

Asiaa koskevia uutisia tai menovinkkejä julkaistiin monissa lehdissä ja mm. Ylen aikaisessa. Yhdistyksen oma kotisivu (www.ateistit.fi) tiedotti hyvin asiasta.

Vapaa-ajattelijain liiton suhtautuessa kielteisesti jakelun järjestämiseen liiton tiloissa Neljäs linja 1, Helsinki, jakelu on järjestetty Elämäntapaliiton ylläpitämässä Elokolossa, Toinen linja 31, Helsinki. Elämänatapaliitto on toimiva ja yhteistyökykyinen järjestö, jonka kanssa jakelutoiminta on sujunut aina hyvin.

Ateistit saivat elintarvikkeita jaettavakseen 2046 kiloa. Kuluneena vuonna jaeltiin seuraavia elintarvikkeita: vehnäjauho, sämpyläjauho, makaroni, puurohiutale, hapankorppu, näkkileipä ja maitojauhe. Joskus aiemmin saatuja naudanlihasäilykettä tai mannasuurimoita ei saatu jaettavaksi kuluneena vuonna.

Avunsaajia oli näiden perheenjäsenet mukaan lukien ensimmäisessä jakeluvaiheessa 404 ja toisessa jakeluvaiheessa 262, yhteensä 666 henkeä. Luvuissa on jonkin verran päällekäisyyttä, koska sama avunsaaja on voinut hakea elintarvikeapua useamman kuin yhden kerran.

Pääkaupunkiseudulla ei ole muita vapaa-ajattelija- tai ateistiyhdistyksiä, jotka osallistuisivat EU-elintarvikejakeluun. Lähin tällainen jakelu tapahtuu Järvenpäässä Järvenpään Vapaa-ajattelijain toimesta.

Keskusjärjestö Vapaa-ajattelijain liitto ry suhtautui kielteisesti EU-ruokajakelutoiminnan tukemiseen. Kulukorvausta haettiin toukokuussa jakelun vuoden 2004 sekä kevään 2005 kustannuksiin, mutta liittohallitus hylkäsi hakemuksen.

Kimmo Sundström vpj,
EU-elintarvikejakeluvastaava


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?