YHDISTYKSEN KESÄPÄIVÄT KUORTANEELLA (29.7.2005)

Yhdistyksen toiset kesäpäivät pidettiin Kuortaneella helteisenä viikonloppuna 9.-10.7.2005. Isäntänä oli jälleen Mikko Kiio, joka tarjosi majoituksen, retkiauton ja paljolti opastuksenkin. Kiitos hänelle. Osanottajamäärä oli sopivan pieni.

Tällä kertaa ei tehty talkootöitä, vaan keskityttiin muunlaiseen hauskanpitoon. Tutustuttiin Kuortaneen maantieteellisiin (koski), historiallisiin (Suomen sota) ja kulttuurinähtävyyksiin (maalauksia). Kierrettiin eteläistä Pohjanmaata Kaustisessa asti, jossa syötiin Aulis Juneksen Pauanteessa. Meteoriitin synnyttämää Lappajärveä ihailtiin niin näkötornista tähystäen, uiden kuin museoon perehtyen.

Itselleni tilaisuus merkitsi mahdollisuutta juhlia eduskunnan oikeusasiamiehelle tekemieni koulukanteluiden menestystä. Saatoin Kimmolle selostaa kanteluiden ratkaisua ja Opetushallituksen lupauksia uudistaa tiedotteitaan.

Alajärven asiantuntevasti ja innostuneesti järjestetyssä Tulivuorikeskuksessa oli maanjäristyssimulaattori. Se palautui mieleeni, kun täydensin kanteluani oikeuskanslerille siitä, kuinka kirkon synnyttämä uskonnollinen tsunami häpäisee matkaansaattohartautena Thaimaassa lentokentällä kaikkien niiden mahdollisten uskonnottomien suomalaisten ruumiit, jotka saivat surmansa maanjäristyksen synnyttämässä tsunamissa. Tuo häpäisysääntö uhkaa jäädä pysyväksi katastrofikäytännöksi jokaisen uskonnottoman ylle, ellen kantelussani onnistu.

Jouni Luukkainen, pj


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?