Pääkaupunkiseudun
vapaa-ajattelijat ry

 

VAPAA-AJATTELIJAIN MIELENOSOITUS FORSSASSA (24.8.2003)

Forssan Vapaa-ajattelijat ry:n järjestämä mielenosoitus "Kirkko irti valtiosta" toteutettiin la 23.8.2003 Forssassa. Mielenosoituspaikka oli Urheilutalo Feeniksin edustalla. SDP järjesti Feeniksissä juhlatilaisuuden 100 vuotta täyttäneen Forssan ohjelman kunniaksi. Forssan ohjelmassa vaadittiin mm. kirkon ja valtion erottamista toisistaan.

Mielenosoitukseen osallistuivat Anja Tuomola (Forssan Vapaa-ajattelijat ry), Marjatta Rostedt (Turun Vapaa-ajattelijat ry), Tauno Lehtonen (Turun VA), Teuvo Kantola (Tampereen Vapaa-ajattelijat ry), Mikko Kiio (Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat ry), Jouni Luukkainen (PKV) ja Kimmo Sundström (PKV).

Mielenosoituspaikalta oli avoin näkymä Feeniksin pihalle. Väkeä oli paikalla satamäärin, itse Feeniks täyttyi juhlijoista ja loput ihmiset joutuivat jäämään pihalle. Väen joukossa nähtiin mm. kouluhallituksen entinen pääjohtaja Erkki Aho, Jacob Söderman, Paavo Lipponen, Mauno Koivisto ja Tarja Halonen. Poliisien opastettua mielenosoittajat paikalleen, mielenosoitus pääsi alkamaan hieman ennen kello viittätoista.

Mielenosoittajilla oli välineinään kolme banderollia, yksi plakaatti ja kaksi taulua. Liiton kantolippua heilutteli juhlamusiikin säestyksellä rivistön päässä Teuvo Kantola. Jouni Luukkainen jakoi tiedotettaan. Siinä tarkasteltiin uutta uskonnonvapauslainsäädäntöä kirkon ja valtion eron kannalta. Liiton järjestösihteeri Janne Vainio oli lähettänyt tiedotteen aiemmin kaikille paikallisille tiedotusvälineille ja STT:n kautta n. 20 tärkeimmälle sanomalehdelle. Vain harvat ihmiset poikkesivat keskustelemaan kanssamme. Useampi sen sijaan otti kuvia mielenosoituksestamme. Nelosen TV-kuvaaja kuvasi mielenosoituksemme.

MTV 3:n uutisissa mielenosoitusrivistömme näkyi, mutta niin etäällä, ettei mielenosoitustekstejä erottanut. Nelosen Kahdeksan uutisissa rivistömme ja viestimme näkyi selvästi. Mielenosoituksesta ei kerrottu mitään, kuvat saivat puhua puolestaan.

Forssan Lehti julkaisi la 23.8.2003 Tuula Istalan uutisen tapahtumasta otsikkona Vapaa-ajattelijat osoittavat mieltä. Luukkaisen tiedotteessa on paljon jutun juurta lehdille, joten on mahdollista, että sen perusteella on julkaistu tai julkaistaan lähiaikoina muitakin lehtijuttuja.

Mielenosoituksen jälkeen Forssan Vapaa-ajattelijat tarjosi vielä kahvia, teetä, voileipiä ja piirakkaa mielenosoittajille Järjestöjen talolla. Tarjoilun oli meille valmistanut Pirkko Vellamo.

Kimmo Sundström
Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat ry


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?