Pääkaupunkiseudun
vapaa-ajattelijat ry

 

HAUTAUSMAA-AINEISTOA JULKAISTU PÄÄKAUPUNKISEUDUN VAPAA-AJATTELIJAIN KOTISIVULLA (18.2.2003)

Vapaa-ajattelijain liiton toimiston- ja taloudenhoitaja Kimmo Sundström unohti tiistaina 14.1.2003 tietokoneensa levykeasemaan tietokonelevykkeen, joka sisälsi kaksi tiedostoa. Toinen tiedosto sisälsi luettelon suomalaisista vapaa-ajattelija- ja humanistiyhdistyksistä. Aineiston laajuus on 38 sivua ja se on pääosin julkaistu pienenä vihkosena vuonna 1998. Toinen tiedosto sisälsi pääosin vuosina 1986-1997 kerättyä hautausmaa-aineistoa. Aineisto koskee etupäässä vapaa-ajattelijoiden hautausmaita ja muita yksityisiä hautausmaita.

Aineiston varastivat ja kopioivat käytössään olevalle tietokoneelle eräät Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n hallituksen jäsenet tiistai-iltana, jolloin hallituksella oli kokous liiton toimistossa. Tietokonelevyke palautettiin tietokoneeni levykeasemaan.

Myös Vapaa-ajattelijain liittoa on vaivannut varkausongelma. Aiemmin Vapaa Ajattelijassa (2-3/2002, s. 57) kerrottiin vuoden 1988 loppuun käytössä olleen hautauspuheiden merkintävihkon katoamisesta. Väärinkäytökset erinäisten avainten osalta sen sijaan loppuivat, kun liitto hankki lukollisen avainkaapin.

Edellä mainittu hautausmaa-aineisto on julkaistu Pääkaupunkiseudun vapaa-ajattelijat ry:n kotisivulla (www.vapaa-ajattelijat.fi/pkv/hautmaa.pdf) PDF-tiedostona (434 Kt). Aineiston laajuus on 49 sivua.

Kimmo Sundström


JK. Yllä mainittu linkki ei enää toimi. Katso mitä hautausmaa-aineistolle tapahtui.


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?