Pääkaupunkiseudun
vapaa-ajattelijat ry

 

HELSINGIN VAPAA-AJATTELIJAT RY MENETTI LAHJOITUKSEN (13.12.2002)

Helsingin Vapaa-ajattelijat ry on menettänyt lahjoituksen, joka oli tarkoitettu yhdistykselle. Yhdistyksen jäsen Kimmo Sundström sai viime keväänä tehtäväksi luovuttaa lahjoitus yhdistyksen kevätkokouksessa keskiviikkona 27.3.2002. Sundström ehdotti sovitun mukaisesti kohdan Lahjoituksen luovutus yhdistykselle kokouksen käsiteltäväksi. Hänellä oli mukanaan lahjoitusta koskevat asiakirjat. Kokouksen puheenjohtajana toiminut Juha Kukkonen ei kuitenkaan sallinut tällaisen kohdan ottamista käsiteltäväksi.

Sundström sanoi, että hän ottaa asian sitten esille seuraavassa yhdistyksen kokouksessa.

Kokouksessa tapahtunut ja myöskin se, että Sundström erotettiin yhdistyksestä 24.9.2002 johtivat siihen, että yhdistys menetti lahjoituksen

Edellisen kerran - minun tietojeni mukaan - Juha Kukkosen toiminta johti testamentin menetykseen torstaina 25.3.1999. Tuolloin eräs iäkäs vapaa-ajattelija X kertoi repineensä Vapaa-ajattelijain liiton hyväksi tekemänsä testamentin, jonka arvoksi hän sanoi "ainakin miljoona markkaa". Syyksi X sanoi silloin liitonkin puheenjohtajana toimineen Juha Kukkosen menettelytavat, joihin vapaa-ajattelija X oli kyllästynyt ja joita hän piti sopimattomina. Samalla X kertoi lopettavansa pienempien, säännöllisten rahalahjoitusten teon Helsingin Vapaa-ajattelijoille mikä tapahtuikin.

Myöhemmin Juha Kukkonen jollakin keinoin, mm. soiteltuaan iäkkäille yhdistyksen jäsenille, pääsi selville kuka X oli. Ehkä Kukkonen epäili arviota testamentin arvosta liioitelluksi, testamentin repimisen syytä tms. Joka tapauksessa Kukkonen meni kutsumatta nuuskimaan X:n asunnolle ja arvioimaan sitä ja sen arvoa. Edelleen Kukkonen meni myöhemmin kutsumatta ainakin kahtena kesäviikonloppuna useamman kerran nuuskimaan X:n kesämökille sekä arvioimaan mökin ja palstan arvoa. Kukkonen pyysi X:ltä myös karttoja todetakseen paremmin palstan suuruuden, muodot yms. X kuitenkin piti Kukkosen menettelyä tunkeilevana, koskei asia millään lailla kuulunut Kukkoselle ja kieltäytyi luovuttamasta karttoja tälle.

Näistä ja muistakin kokemuksista viisastuneina ymmärretään hyvin, ettei ole syytä kertoa nyt menetetystä lahjoituksesta ja lahjoittajasta enempää.

Kimmo Sundström
Vapaa Ajattelija -lehden avustaja


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?