Pääkaupunkiseudun
vapaa-ajattelijat ry

 

RIKOSILMOITUS HAUTARAUHAN RIKKOMISESTA (25.10.2002)

Juha Kukkonen on taas tehnyt rikosilmoituksen (numero 6140/R/3914/02). Asia koskee hautarauhan rikkomista Enossa, metsäpalstalla, jonka Keravan Uurnahautausmaa Oy (Kukkosen yritys) on vuokrannut Kukkoselta ja hänen veljeltään Mikko Kukkoselta. Metsäpalstalle on haudattu Kukkosen vanhemman veljen Veikko Kukkosen tuhka. Tämä asui Tanskassa ja kuoli siellä muutama vuosi sitten, jonka jälkeen Juha Kukkonen on säilyttänyt hänen tuhkaansa. Hautarauhaa epäillään rikotun 1.3.2002.

Minut on kutsuttu asiassa poliisin kuulusteluun todistajan ominaisuudessa. Myös liittoneuvoston entistä puheenjohtajaa Raimo Toivosta on kuulusteltu asiassa todistajana. Epäiltynä on tietojeni mukaan eräs Kukkosen sukulainen.

Vapaa Ajattelijan saamien tietojen mukaan rikosilmoitus tuskin johtaa mihinkään. Mitä haudalla on tehty, on pikemminkin haudanhoitoa kuin hautarauhan rikkomista. Kukkonen teki rikosilmoituksen käymättä itse haudalla tarkistamassa mikä tilanne on. Poliisit ovat käyneet haudalla ja valokuvanneet sen. Rikosilmoituksen johdosta Kukkonen on kuitenkin taas saanut tavoittelemaansa julkisuutta. Jää nähtäväksi palveleeko tämä hänen tavoitettaan saada metsäpalstalle hautausmaan perustamislupa.

Kimmo Sundström
Vapaa Ajattelija -lehden avustaja


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?