Pääkaupunkiseudun
vapaa-ajattelijat ry

 

KERAVAN UURNAHAUTAUSMAA OY:N HAKEMUS HYLÄTTIIN ESPOOSSA (21.10.2002)

Keravan Uurnahautausmaa Oy (Juha Kukkosen yritys) oli pyytänyt Espoon kaupunkia myymään tai vuokraamaan noin 2.000 neliömetrin alueen uurnahautausmaata varten. Tästä hautausmaa-aluetta olisi noin 1.000 neliömetriä.

Asiasta antoivat lausunnon ympäristölautakunta ja asemakaavayksikkö. Ympäristölautakunta ei tässä vaiheessa pitänyt tarkoituksenmukaisena hautausmaan tonttivarauksen osoittamista esitetyille kohteille Haapaniemessä ja Myllykylässä. Leppäsillan ja Puolarmaarin soveltuvuus tulee selvittää erikseen asemakaavallisen tarkastelun yhteydessä.

Ihmishautausmaan osoittamiseksi aluevaraus on otettava asemakaavaan. Asemakaavan muutokset vievät usein paljon aikaa. Hautausmaiden osalta muun muassa liikennejärjestelyihin on aina kiinnitettävä huomiota. Eräs virkamies sanoi jopa, että isossa kaupungissa "kymmenen vuotta on lyhyt aika".

Asemakaavayksikkö ei pitänyt esitettyjä paikkoja hautausmaatoiminnalle tarkoituksenmukaisena.

Kiinteistölautakunta päätti 17.10.2002 yksimielisesti ilmoittaa yhtiölle, "että Espoon kaupungilla ei ole tällä hetkellä tarjota omistamiltaan alueilta Keravan Uurnahautusmaa Oy:lle kaavalliset edellytykset täyttävää uurnahautausmaa-alueeksi sopivaa aluetta".

Yhtiön useat hakemukset ovat päättyneet samalla tavalla, jonka jälkeen yhtiö on yleensä valittanut päätöksistä ilman menestystä.

Kimmo Sundström
Vapaa Ajattelija -lehden avustaja


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?