Pääkaupunkiseudun
vapaa-ajattelijat ry

 

PURETAANKO SALON SEUDUN VAPAA-AJATTELIJAT RY? (6.10.2002)

Salon Seudun Vapaa-ajattelijain hallitus kokoontui sunnuntaina 6.10.2002. Tärkein kysymys oli esittääkö hallitus yhdistyksen 3.11.2002 pidettävälle syyskokoukselle yhdistyksen purkamista. Vapaa Ajattelija -lehden avustaja oli kuuntelemassa kokouksen kulkua, koska Salon yhdistyksen hallituksenkin kokouksiin saa tulla vierailemaan vaikka Oulun hiippakunnan piispa. Autoritaarisesti johdettujen yhdistysten hallituksen kokouksiin ei ole pääsyä edes yhdistyksen omilla aktiivijäsenillä.

Kaikki läsnä olleet hallituksen jäsenet (Jorma Huha, Jorma Murtonen, Jorma Syrjälä ja Anna-Riitta Mosorin) kieltäytyvät jatkamasta yhdistyksen luottamustehtävissä. Yhdistyksen sääntöjen mukaan purkaminen pannaan täytäntöön vasta, kun purkuesitys on hyväksytty kahdessa vähintään kahden viikon väliajoin pidettävässä yhdistyksen kokouksessa 3/4:n määräenemmistöllä annetuista äänistä. Yhdistys tilitti liittomaksun vuonna 2001 15 jäseneltä. Sääntöjen mukaan äänioikeus on tosin myös jäsenmaksun laiminlyöneillä jäsenillä. Osanotto yhdistyksen kokouksiin on ollut vaisua.

Hallitus päätti esittää yhdistyksen kokoukselle kolme vaihtoehtoa: (1) yhdistys puretaan; (2) yhdistyksen kokous valitsee uudet luottamushenkilöt yhdistykselle; ja (3) yhdistys jätetään uinumaan eli hunningolle. Hallitus lähettää liittohallitukselle ilmoituksen, että purkamisesitys on tehty.

Syyskokoukseen houkutellaan väkeä kahvitarjoilulla. Hallitus suunnitteli, että mikäli purkuehdotus hyväksytään 3.11.2002 pidettävässä kokouksessa, jälkimmäinen yhdistyksen kokous pidettäisiin tammikuussa 2003.

Salon Seudun Vapaa-ajattelijat luetaan liiton osapuolijaossa "seremonialaisten" maltillisiin kannattajiin.

Kimmo Sundström
Vapaa Ajattelija -lehden avustaja


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?