USKONNONVAPAUSKIRJEENI JA MAHDOLLISET HALLITUSOHJELMANEUVOTTELUT (5.12.2019)


Pääministeri Antti Rinteen toissapäiväinen eronpyyntö antoi yllättäen minulle mahdollisuuden yrittää edistää yhdistyksemme hankkeita, joihin viittasin uutisissani Kirjoitin opetusministeri Li Anderssonille (24.9.2019) [HTML] ja Kirjettäni opetusministerille tutkii hänen erityisavustajansa (10.10.2019) [HTML]. Nimittäin tänään lähetin kyseiselle erityisavustajalle seuraavan viestin:

***

”Hyvä opetusministeri Li Anders[s]onin erityisavustaja Mika Parkkari 

Vastasitte minulle 7.10. perehtyvänne syksyn kuluessa opetusministerille 24.9. lähettämääni kirjeeseeni viidestä uskonnonvapauskysymyksestä. Niistä kaksi viimeistä koskivat huomaamiani jo teknisisten syiden tähden perusopetus- ja lukiolakeihin tarvittavia täsmennyksiä. 

Ilmeisesti pääministerin vaihdos johtaa myös keskusteluihin hallitusohjelman täydentämisestä. Ne antaisivat hyvän tilaisuuden viedä kirjeeni esittämät ratkaisuehdotukset hallitusohjelmaan. Toisaalta minkään hallituksen esityksen antaminen ei toki ole sidoksissa siihen, että asia olisi ensin mainittu hallitusohjelmassa. Mutta nyt ainakin nuo kaksi asiaani hallitusohjelmassa antaisivat ministeriölle vahvan syyn ja perustan ryhtyä lainsäädäntötoimiin. 

Terveisin Jouni Luukkainen”

***

Ainakin noiden kahden asiani ottaminen hallitusohjelmaan vaatisi, että opetusministerin puolesta ne valmisteltaisiin hallitusohjelmakeskusteluja varten jo ensin ministerin oman puolueen hyväksymisen saamiseksi ja sitten muille puolueille esitettäviksi. Jo se olisi iso saavutus, vaikka se ei vielä edes julkisuudessa näkyisi, sillä silloin ministeriö olisi jo tehnyt töitä asioiden vastaista valmistelua varten. Jos jokin muu hallituspuolue olisi taas torjuvalla kannalla, se jättäisi vastaiset opetusministerit epätäsmällisten lakien varaan. 

Näyttää kuitenkin siltä, että mitään hallitusohjelmaneuvotteluita ei tule.

Jouni Luukkainen


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?