VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON TOIMINNANJOHTAJA JA TALOUDENHOITAJA PITKÄLLÄ LOMALLA (5.5.2017)

Päivitetty 7.5.2017

Vapaa-ajattelijain liiton varapuheenjohtaja Marko Lakkala ilmoitti 2.5.2017, että liiton toiminnanjohtaja ja taloudenhoitaja Maarit Fredlund on lomalla 28.6.2017 asti. Ei kerrottu, koska loma alkoi. Fredlundin tehtäviä ”hoitaa enimmäkseen” pääsihteeri Esa Ylikoski. Ei kerrottu, kuka hoitaa loput tehtävät.

Kysymyksiä

Koska liitto on toimintaansa salaileva järjestö, ilmoitus herättää paljon uusia kysymyksiä.

- Kuinka on mahdollista, että Fredlund on kerryttänyt itselleen vähintään noin kaksi kuukautta kestävän loman? Mistä lomasta on kyse?
- Kuinka on mahdollista, että työnantaja on antanut näin pitkän loman yhtäjaksoisena?
- Kuinka on mahdollista, että loma sijoittuu juuri kerran kolmessa vuodessa pidettävän liittokokouksen (10.-11.6.2017) molemmin puolin, aikaan, jolloin työvoimaa tarvitaan kipeästi?
- Kuinka on mahdollista, ettei Fredlund kenties tule lainkaan liittokokoukseen liiton jäsenten tentittäväksi? Hän on liiton ainoa palkkalainen, joka valittiin toimeensa ilman avointa hakua. Hän on vapaa-ajattelijain hyväkerhon jäsen.
- Miksi Vapaa-ajattelijain liitto on mennyt näin alas?

Jos on kyse sairauslomasta, asia voisi selittyä. Tästä liitto ei kuitenkaan puhu mitään. Kun selitys lomalle puuttuu, on jo vihjailtu, että on voinut tapahtua kavallus ja poliisi on voinut ottaa asianomaisen tutkintavankeuteen (ks. Kelju-Maarit petti, 3.5.2017).

On omituista, että liittohallituksen jäsenet, liiton lehden toimitushenkilöt ja nyt vielä toiminnanjohtaja ja taloudenhoitaja voivat laistaa liittokokouksen luimistellen sen ajan jossakin muualla. Ei tämä ole sopivaa vaan jäsenten halventamista. 

Kimmo Sundström


JK. Lakkala vaati 6.5.2017 tämän uutisen poistamista välittömästi, koska hänen mielestään ”teksti loukkaa alaiseni työntekijän kunniaa”. Uutinen viittasi kulttuurilehti Jumalattomassa julkaistuun uutiseen, jota samoin vaadittiin poistettavaksi samalla perusteella. Vaatimus ja Jumalattoman vastine asiassa julkaistiin verkkolehdessä jo 6.5.2017, vaikka se on etupäivätty siten, että päivämääräksi on merkitty 9.5.2017. Jumalaton ei suostunut poistamaan kirjoitusta. Sen mielestä uutisessa ei ollut virheitä ja Jumalaton jäi odottamaan tarkempia tietoja.

Nyt lisätietoja on tullut ainakin minulle. Lakkalan myöhemmin 6.5.2017 lähettämän viestin mukaan Maarit Fredlundin poissaolo työstä johtuu sairaudesta. Viesti saapui minulle vasta aamulla 7.5.2017.


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?