KARKKILAN KOULUTOIMI KORJAILEE LOMAKKEITA (27.5.2011)

Länsi-Uudenmaan ateistit ry:n puheenjohtaja Kim Sjöström lähetti risuja Karkkilan kaupungille ja kaupungin koulutoimelle. Karkkilasta, kuten niin monesta muustakin kunnasta, löytyi koulutoimen lomake, joka ei ollut neutraali vaan suosi kristittyjä. 

Kyseessä on koulutulokkaiden ilmoittautumislomake, joka ei sisältänyt rastittavaa vaihtoehtoa ”ei kuulu mihinkään uskontokuntaan”. Näin uskonnollisiin yhdyskuntiin kuulumattomien koulutulokkaiden ilmoittaminen oli jäänyt vanhalle kannalle, joka haittasi heidän pääsyään elämänkatsomustiedon opetukseen. 

Yhdistys moitti myös sitä, ettei lomakkeessa ollut lainkaan kerrottu, että uskonnollisiin yhdyskuntiin kuulumattomat oppilaat sijoitetaan automaattisesti elämänkatsomustiedon opetukseen. Tällainen oppilashan joutuu muuhun opetukseen vain, jos oppilaan huoltajat yhdessä sitä kirjallisesti erikseen pyytävät. 

Ateistien kirje toimitettiin koulujen rehtoreille sähköpostitse, ja rehtorikokous käsitteli asiaa 10.5.2011. Sen jälkeen asian esitteli Karkkilan kasvatus- ja opetuslautakunnassa (KASLA) 26.5.2011 va. sivistystoimenjohtaja Jari Kymäläinen. 

Asia korjaantuu. Puheena olevaa lomaketta muutetaan ”lisäämällä rasti kohtaan uskontokuntiin kuulumaton”. Lisäksi lomaketta selvennetään poistamalla kaksi katsomusaineen valintaa koskevaa kohtaa. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?