EROLIIKE KIRKOSTA ALKOI SURKEASTI (1.2.2016)


Eroliike eroakirkosta.fi-palvelussa alkoi surkeasti. Tammikuussa 2016 erosi vain 2805 henkilöä. Tämä on vuosien 2007-2016 toiseksi heikoin tulos. Aikavälin tammikuun huonoin tulos, 2761 eroa, tehtiin tammikuussa 2010. 

Myös viime vuoden (2015) tammikuun eromäärä, 2859 eroa, oli lähellä pohjalukemia. 

Tammikuun erolukuja kohensi nyt viime tipassa 31.1.2016 kertynyt 131 eroa. Tähän saattoi vaikuttaa se, että maahanmuuttokriittisten mielenosoituksessa Helsingissä, jossa vaadittiin Suomen ulkorajojen sulkemista, heiluteltiin ristejä. Evankelis-luterilaiset pahoittivat tästä mielensä ja nimittivät mielenosoittajia rasisteiksi. He selittivät, ettei tällainen mielenosoitus ole oikea paikka heilutella ristejä. Vastaveto oli, että maahanmuuttokriittisiä ja kansallismielisiä henkilöitä erosi tavallista enemmän kirkosta. Episodi vauhdittaa eroliikettä vielä ainakin tänään. 

Olen aiemmin kertonut, että jos kansallismielinen tahtoo kuulua johonkin uskonnolliseen yhdyskuntaan, hänen tulisi liittyä esim. suomenuskoiseen Karhun kansa -yhdyskuntaan. Se ankkuroituu esikristilliseen aikaan eikä propagoi valloittajien tänne kaukaa tuomaa lainatavaraa. Toinen vaihtoehto on tietysti jättäytyä kokonaan uskonnollisten yhdyskuntien ulkopuolelle. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?