VAPAA-AJATTELIJAIN LIITON LIITTOVALTUUSTOA VAADITAAN KOOLLE (15.5.2011)

Vapaa-ajattelijain liiton kaksi jäsenyhdistystä, Helsingin yliopiston vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus ry (HYPROM; 145882, per. 16.1.1986) ja Länsi-Uudenmaan ateistit ry (LUAT; 125867, per. 14.12.1976) vaativat liittohallitusta kutsumaan liittovaltuuston koolle. Sen tehtävänä olisi valita hallitukselle uusi puheenjohtaja. 

Liiton puheenjohtaja Jussi K. Niemelän erottua 15.11.2010 liittovaltuustoa ei ole kutsuttu koolle valitsemaan liitolle uutta puheenjohtajaa. Hallitus raahustaa kohti liittokokousta vajaalukuisena, 8-jäsenisenä. 

Koollekutsumisvaatimuksen esitti Kim Sjöström, joka toimii molempien em. jäsenyhdistysten puheenjohtajana. Hän on myös liittokokousedustaja seuraavassa liittokokouksessa, joka pidetään Lahdessa, Hotelli Skandicissa, 9.-10.7.2011. Sjöström on viime aikoina esiintynyt aktiivisesti myös sanomalehdissä ja Vapaa Ajattelijassakin. 

Brotheruksen kommentti Kinatorilla 

Liiton varapuheenjohtaja Brotherus kommentoi 14.5.2011 koollekutsumisvaatimusta liiton ylläpitämällä keskustelupalsta Kinatorilla. Hänen mukaansa liittovaltuusto ei ole katsonut ”aiheelliseksi tai mahdolliseksi” valita liitolle uutta puheenjohtajaa. 

Brotheruksen mukaan istuva liittohallitus kokoontuu ennen liittokokousta vain yhden kerran heinäkuussa, eikä uuden puheenjohtajan valinnalla olisi enää käytännön merkitystä. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?