ATEISTIREHTORI SAI POTKUT ARGENTIINASSA (19.3.2014)

Opettaja Hugo Giménes oli Verbo Divino (Jumalan Sana) -nimisen koulun rehtori Posadasin kaupungissa, Misionesin maakunnassa, Argentiinassa. Potkut annettiin "ateismin takia" ja siksi, että rehtori oli kieltäytynyt kääntymästä katolilaiseksi. Pastori Juan Markievich, koulua hallinnoivan säätiön puheenjohtaja, selittää potkujen oikeutusta sillä, että "he odottivat neljä vuotta toivoen rehtorin kääntymistä" - turhaan. Sen jälkeen Markievich sanoi, ettei Giménes enää ollut koulun rehtori. 

Rehtori ei voi jatkaa täällä, Markievich jatkaa. Koulu on katolinen, kristillinen koulu ja hänen, joka astuu tänne, pitää olla katolinen kristitty. Koulun mielenosoituksia ateistirehtorin puolesta Markievich ei ota vakavasti. Mielenosoittajat ovat vain ryhmiä, jotka rakastuivat rehtoriin. 

Rehtori sanoi, että häntä syrjitään. Markievichin mukaan he eivät syrji ketään, vaan hän, joka ei ole katolinen kristitty, on erehtynyt paikasta. Kristillisessä keskuksessa ei voi olla ateisti. 

"Menköön ateisminsa kanssa elämään ateistien kanssa, se on hänen asiansa, mutta älköön tulko ateismeineen tuhoamaan katolista, kristittyä keskusta." Uusi rehtori aloitti koulussa 18.3.2014. 

Viranomaiset kertovat, että koululla on valta erottaa opettajia ja johtajia, vaikka koulu saa valtionavustusta. 

Inadi (Instituto Nacional contra la Discriminación, la Xenofobia y el Racismo) kertoo, että rehtorilla on mahdollisuus nostaa juttu asiasta saadakseen esimerkiksi kaksinkertaisen korvauksen irtisanomisestaan tai jopa takaisin työpaikkansa.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?