PEDOFILIAN UHRIT SAAVAT KORVAUKSIA HOLLANNISSA (1.3.2014)


Katolinen kirkko Hollannissa on julkistanut ensi kertaa tietoja pappiensa pedofiliakuluista vuodelta 2012. Kirkko maksoi korvauksia pedofilian uhreille kolme miljoonaa euroa. Pedofilia on lapsikohteinen seksuaalihäiriö. 

Kaiken kaikkiaan pedofilian aiheuttamat kustannukset ovat kohonneet jo kahdeksaan miljoonaan euroon sillä korvauksia edelsivät useat selvitykset ja tutkimukset pedofilian laajuudesta. Laajimman selvityksen teki vuonna 2011 Wim Deetman. Siinä paljastettiin, että noin 800 katolista pappia ja munkkia oli sekaantunut viranhoidossaan lasten hyväksikäyttöön vuosina 1945-1985. 

Pedofilian tultua julki kirkko on menettänyt tulojaan. Tilikauden 2012 tulos päätyi 4,3 Meur tappiolle. 

Naapurissa, Belgiassa, katolinen kirkko julkisti viime vuonna maksaneensa korvauksia pedofiilipappien uhreille 330.000 euroa. Varat kanavoitiin kansallisen parlamentin takaaman välimiestoimikunnan kautta. Korvausmäärät vaihtelevat 2.500 eurosta 25.000 euroon. Pienimmät korvaukset seuraavat "säädyllisyyden rikkomuksista", jotka tehtiin väkivallatta ja ilman uhkailua. Suurimmat korvaukset maksetaan vakavista ja toistuvista raiskauksista.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?