SEURAKUNTA PESIYTYNYT KOULUUN SIPOOSSA (3.9.2013)

Sipoonjoen koulu on vajonnut taas hieman kauemmas katsomusten tasapuolisesta kohtelusta. Sipoo on kuin pala Pohjanmaata muutoin maallistuneella Uudellamaalla. 

Viime aikoina oppilaiden päitä on pehmitetty muun muassa Idän ihmeiden esittämällä jeesus-popilla ja evlut seurakunnan pastorin ja nuorisotyöntekijän pitämillä uskonnollisilla päivänavauksilla. Seurakunta osaa tehokkaasti hyödyntää nuoren ihmisen vaikutuksille altista elämänvaihetta ja vielä jäljellä olevaa lapsen herkkäuskoisuutta. Oppilaita ei millään muotoa ole varoitettu etukäteen tilaisuuksien uskonnollisesta luonteesta ja näin ollen annettu mahdollisuutta olla tulematta paikalle. Tuskin vanhemmatkaan ovat tietoisia koulun käytännöistä ja luterilaisten tiukasta otteesta niihin. Tilaisuudet ovat olleet puhtaasti luterilaista propagandaa niiltä osin, kuin kyseessä eivät ole olleet koulun omat tiedotukset. Muut uskontokunnat ja ateistit ovat loistaneet täydellisesti poissaolollaan. 

Uutena aluevaltauksena luterilainen seurakunta on asettanut koululle nuorisotyöntekijänsä ainakin viitenä päivänä lähestymään oppilaita välitunneilla ja lisäksi oppituntien ajaksi tekemään lähetystyötään JOPO-luokkaan ja muihin erityisoppilaiden luokkiin. Nämä oppilaat ovat saaneet muita heikommat eväät elämäänsä, ja he ovatkin todennäköisesti muita helpommin addiktoituvia. 

Koulun korkein johto on riemuissaan tilanteesta ja kokee seurakunnan toiminnan tulevan oppilaille tarpeeseen. Parempi olisi, jos joku kertoisi ja näyttäisi oppilaille, että evankelisluterilaiseen tapaan kokea todellisuus on vaihtoehtoja.

Jari Hakkarainen


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?