HELSINGIN VAPAA-AJATTELIJAT RY:N NELJÄ HALLITUSJÄSENTÄ JÄTTI LAIVAN (26.1.2007)

Aiemmin (http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti106.html) tällä sivulla kerrottiin, että Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n (HVA) nimenkirjoittajiksi oli kirjattu yhdistysrekisteriin uusia jäseniä, vanhat olivat jättäneet paikkansa, mutta yhdistyksen kotisivulla oli vielä pahasti vanhentunutta tietoa.

Nyt tilanne on eri tavalla ristiriitainen. HVA:n kotisivu (http://www.vapaa-ajattelijat.fi/helsinki/yhdistys/hallitus.php) ilmoittaa, että entinen kymmenhenkinen hallitus on supistunut seitsenhenkiseksi. Paikkansa ovat jättäneet Anneli Aurejärvi-Karjalainen, Robert Brotherus, Kari Hirvonen ja varapuheenjohtaja Henrik Sawela. Kaikki neljä ovat olleet puheenjohtaja Juha Kukkosen pitkäaikaisia apureita. Uudeksi hallitusjäseneksi ilmoitetaan Raili Vanninen. Varapuheenjohtajaa ei ilmoiteta. Mutta nimenkirjoittajien muutosilmoituksen teon yhdistysrekisteriin HVA on laiminlyönyt. Yhdistysrekisterissä Henrik Sawela esiintyy edelleen HVA:n varapuheenjohtajana ja sääntömääräisenä nimenkirjoittajana.

Aurejärvi-Karjalainen on myös Vapaa-ajattelijain liiton liittovaltuustossa Arto Tiukkasen henkilökohtainen varajäsen, Robert Brotherus on liiton liittohallituksen puheenjohtaja ja Henrik Sawela oli aiemmin Suomen Humanistiliiton (SHL) pääsihteeri. Sawelaa on moitittu töppäilyistä SHL:n talousasioissa. Hänen tilalleen on sittemmin valittu Eeva Blumenthal.

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?