LIBERAALISEN PUOLUEEN YHTEISLISTA HELSINGISSÄ (31.8.2012)

Kim Sjöström kävi jättämässä tulevia lokakuun kunnallisvaaleja koskevat vaaliasiakirjat 31.8.2012 Helsingin kaupungin keskusvaalilautakunnalle.

Sjöströmin jättämän listan tekee tämän sivuston näkökulmasta kiinnostavaksi se, että lista on puhtaasti ateistiehdokkaiden kansoittama.

Jätetty lista on liberaalien lista. Ehdokkaina ovat diplomi-insinööri Kim Sjöström ja valtiotieteen maisteri Timo Andersson. Lisäksi varajäsenenä on filosofian maisteri Janne Vainio. Sjöström on Suomen Sosiaaliliberaalisen Yhdistyksen puheenjohtaja ja Andersson elämänkatsomustiedon asiantuntija. Andersson mm. tuotti suurimman osan teoksen Ensyklopedia elämänkatsomustietoon (2008) sisällöstä.

Kaikilla ehdokkailla on vankkaa kokemusta ateistiliikkeen järjestötoiminnasta. Sjöström on Helsingin yliopiston vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus ry:n puheenjohtaja ja Länsi-Uudenmaan ateistit ry:n hallituksen jäsen. Andersson on Prometheuksen varapuheenjohtaja ja on kuulunut yhdistykseen ainakin vuodesta 1987 lukien. Varajäsen Vainio tulisi mukaan kuvioihin vain siinä tapauksessa, että Helsingissä päädyttäisiin sopuvaaleihin, mitä ei tapahtune.

       Sjöström (oik.) on luovuttanut vaaliasiakirjat keskusvaalilautakunnan kahdelle sihteerille.

Sekä Sjöström että Andersson ovat sosiaaliliberaaleja, eivät "kovia markkinaliberaaleja". Äänestäjän antama ääni heille ei voi missään tapauksessa päätyä uskovaiselle. Uskovaisten äänestäjien näkökulmasta ehdokkaat taas sanovat olevansa hyviä ehdokkaita eritoten niille, jotka haluavat pitää uskonsa yksityisasiana. 

Kimmo Sundström


Pääsivu Tiedotteet Palvelut Lehdet Uutisia ja artikkeleita
Kirkosta eroaminen Mitä uutta?